mexico - puebla_gade_04
Mexico - Et klassisk og kulinarisk eventyr

Dagsprogram

4,6 (9 Anmeldelser)
11 dage fra 13.900 kr.
Dag 1

Danmark - Mexico City

Vores rejse begynder i Københavns Lufthavn, eventuelt i Billund, og herfra går rejsen med et stop i Europa til Mexico City. Vi ankommer sidst på eftermiddagen, lokal tid, og møder vores danske rejseleder, som kører med os til hotellet.

Vi skal bo i Juárez-bydelen i gåafstand til mange af byens skønne, rolige kvarterer, og efter en lang rejsedag har vi nok brug for at røre os lidt på en gåtur. Måske finder vi sammen et hyggeligt sted at spise aftensmad – på denne rejse skal vi stifte bekendtskab med det kulinariske Mexico, og der er intet bedre sted at starte end i Mexico City.

Herefter siger vi godnat og får en god nats søvn, inden vi for alvor tager fat på oplevelserne.

Geneve Ciudad de Mexico

★★★

Vis hotel
Ring eller skriv til os
Katja Kelstrup Hansen
Tlf. 4526 0000

Åbent hverdage kl. 10-17

Katja Kelstrup Hansen - rejsekonsulent
mexico - mexico city_coyoacan_02
mexico - mexico city_restaurant_01
Dag 2

Mexico City, pyramiderne ved Teotihuacan og en lækker middag

Vores første oplevelser i Mexico hører til blandt de helt klassiske: vi skal opleve de imponerende pyramider ved Teotihuacan, der ligger ca. en times kørsel fra Mexico City.

På køreturen ud af byen opdager vi for alvor, at vi befinder os i en af verdens største byer. Den fortsætter næsten endeløst op og ned ad bjergskråningerne, indtil den endeligt giver efter for mere landlige omgivelser, efterhånden som vi nærmer os den arkæologiske zone ved Teotihuacan.

Vi står nu foran nogle af Mexicos største pyramider, sol- og månepyramiderne, der rejser sig over resterne af en ældgammel metropol. Man mener, det var den vigtigste by i datidens verden med op til 200.000 mennesker i storhedstiden omkring 300-600 efter vor tidsregning. Byens grundlæggere efterlod sig ikke noget skriftsprog, og derfor ved man endnu ikke, hvem der byggede Teotihuacan.

Vi bestiger den mægtige 63 meter høje solpyramide og har herfra et fantastisk vy ud over den lange processionsvej og ned til månepyramiden, som vi også bestiger, hvis vi har gode ben. Vores rundtur fører os desuden ind i et af paladserne med smukke vægmalerier og interessant arkitektur med gårdanlæg og smukke lysindfald.

Dagens frokost indtager vi på en af de mange restauranter i området. Men fortvivl ikke – vi har valgt den bedste, og vores rejseleder styrer os behændigt uden om buffeten og hen til a la carte-afdelingen, og her vil vi opdage, at der ikke gås på kompromis med kvaliteten, selvom vi befinder os i et turistområde.

Mens vi spiser, spiller nogle lokale, meget dygtige musikere et par numre for os, som helt sikkert handler om kærlighed. Stemningen i mexicansk musik er som oftest sentimental, men de dygtige musikere får alligevel en dejlig stemning frem med deres guitarer, violiner, trompeter og ikke mindst deres høje tenorstemmer.

Den sidste pyramide, vi skal se i dag, er Quetzalcoatl-pyramiden, opkaldt efter den fjerklædte slange, som optræder i mexicansk mytologi. Under denne pyramide opdagede man i 2003 en hidtil ukendt tunnel, der ledte ind til flere kamre fyldt med artefakter. Arkæologerne er stadig i gang med gravearbejdet, så vi har endnu ikke hørt det sidste om denne spændende pyramide.

Arkæologiske fund fra Teotihuacan har vist, at der blev fremstillet fine kunstværker af obsidian, en sort vulkansk sten med en smuk glansfuld overflade, og vi skal nu kigge indenfor i et værksted, der fremstiller bl.a. smykker og små, fine figurer i det smukke materiale. Stenen er meget hård og derfor meget vanskelig at arbejde i og kræver mange års træning og uddannelse.

Vi kører tilbage til Mexico City til sidste punkt på dagsordenen: et møde med det kulinariske Mexico. Inden for de senere år er Mexico virkelig slået igennem på madscenen, og ligesom alverdens ’foodies’ valfarter til København for at smage det nordiske køkken, så kommer de også til Mexico for at smage tacos, tortillas, mole og mange andre lækkerier – og det til helt andre priser end man må slippe i København.

Vi skal spise en tidlig middag på en af Mexico Citys virkeligt gode fiskerestauranter i Roma Norte-bydelen, der ligger mindre end en kilometer fra vores hotel.

På spisekortet finder vi bl.a. tostados, dvs. sprøde taco-skaller med forskelligt fyld, f.eks. råmarineret tun, blæksprutte og rejer med avocado, rødløg, chili og koriander. Det er delemad bestående af mange små retter – at spise i Mexico er nemlig også en social begivenhed.

Restauranten er travl på den gode måde, og vores middag er derfor samtidigt et studie i, hvordan det bedre borgerskab lever. Her mødes man i store grupper med venner og familie, og stemningen henover bordene er helt i top. Når vi er mætte, slentrer vi hjem til hotellet i samlet flok. Middagen er inkluderet i rejsens pris.

Geneve Ciudad de Mexico

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Middag
Det mexicanske køkken

Denne rejse er også et kulinarisk eventyr. Det mexicanske køkken oplever i disse år en popularitet, der gør, at mange rejser til landet med det ene formål at spise god mad. Vi skal smage tacos i alle afskygninger og mange andre gode sager, og vi skal smage gode lokale øl. At spise er en meget social ting i Mexico. Der serveres delemad og snakkes livligt hen over bordene. Flere af måltiderne er inkluderet i rejsens pris. 

mexico - mad nr 2
mexico - teotihuacan pyramids_15
mexico - teotihuacan pyramids_trae_01
mexico - teotihuacan pyramids_08
Dag 3

Mexico City, det antropologiske museum og oplevelser i lokalområdet

Efter morgenmaden prajer rejselederen taxaer til os, og vi kører til byens antropologiske museum, som uden tvivl hører til blandt de allerbedste antropologiske museer i verden. Bygningen i sig selv er et smukt eksempel på moderne arkitektur, hvor de forskellige udstillingssale ligger rundt om en stor overdækket gårdhave.

Salene er opdelt efter kulturerne, en sal med aztekerne, en med mayaerne osv. og det hele er meget pædagogisk opbygget, så man får lyst til at vide mere. 

Vi spiser frokost på museet, og herefter er vi klar til at udforske bydelene Condesa og Roma Norte til fods. Disse to bydele er måske netop, hvad man ikke forventer at finde i Mexico City, som - hånden på hjertet - har et blakket ry.

Condesa og Roma Norte er skønne og meget grønne bydele med store parker og masser af træer i gadebilledet, et trygt sted at gå rundt, også efter mørkets frembrud. Det er velhaverkvarterer og her ligger masser af gode cafeer, restauranter og butikker.

Vi går gennem Parque España, et af de grønne åndehuller i Condesa, og kigger os omkring i det hyggelige lokalområde. På vores vej finder vi et godt sted at drikke kaffe, og måske får vi lyst til en af de lokale delikatesser, Churros – en dybstegt kagedej, der serveres i lange strimler med f.eks. chokoladedip – mums!

Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på vores hotel, hvor vi kan hvile lidt, inden vi mødes igen for at gå ud at spise. Rejselederen fører an, men vil man hellere være på egen hånd, så er man selvfølgelig velkommen til det.

Geneve Ciudad de Mexico

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Danske rejseledere bosiddende i Mexico

Alle Stjernegaards rejseledere i Mexico er ikke kun eksperter i Mexico - de er også alle bosiddende i Mexico og har dermed et særdeles indgående og unikt kendskab til landets store kulturelle seværdigheder, historien, det moderne og nutidige Mexico, samt det spændende Mexicanske køkken. 

mexico - mexico city_roma notre_06
mexico - mexico city_restaurant_02
mexico - mexico city_coyoacan_restaurant_01
mexico - mexico city_katedral_01
mexico - mexico_musikere_01
Dag 4

Mexico City, den historiske bydel og Frida Kahlos hus

Dagen står i historiens og kunstens tegn. Vi skal se nærmere på levnene fra den spanske kolonitid, der varede fra 1520 til 1821, hvor Mexico blev en selvstændig nation.

Spanierne efterlod sig mange smukke bygningsværker, nogle af dem bygget direkte ovenpå de præcolumbianske kulturers solide fundamenter, og alle gamle mexicanske byer er bygget efter spansk opskrift med en central plads, Zocalo’en, omgivet af de vigtigste bygninger: regeringsbygninger, retsinstanser og kirken. Således også Mexico City.

Vi kører rundt om pladsen og danner os et overblik, og herefter skal vi koncentrere os om regeringspalæet, der byder på en af byens meget store seværdigheder, nemlig Diego Riveras berømte vægmalerier, der henover tre etager fortæller hele Mexicos historie fra aztekernes tid henover spaniernes ankomst og den spanske kolonitid til revolutionen i 1910.

Diego Rivera, som er en af Sydamerikas største kunstnere gennem tiden, malede billedet fra 1929 til 1935. Kigger man godt efter, kan man finde hans ligeså berømte hustru, maleren Frida Kahlo, der står blandt en flok strejkende landarbejdere.

Turen går videre ud til Coyoacan, en meget charmerende bydel med store grønne træer, husfacader i smukke farver og masser af cafeer, hvor man har lyst til at slå sig ned. Det gør vi så - for at spise frokost.

Det er også i Coyoacan at vi finder Frida Kahlos barndomshjem, Casa Azul. Vi besøger det fine blå hus, der i dag fungerer som museum, og hører historien om den berømte kunstner. Frida Kahlo blev kun 47 år og er især kendt for sine selvportrætter, der udstråler en vis lidelse, både fordi hun var stærkt mærket af smerter fra et trafikuheld, og fordi hun levede et stormfuldt ægteskab med Diego Rivera.

Det lille museum udstiller både hendes kunst og forskelligt indbo, tøj, smykker, fotografier og andre ting – og er man Frida Kahlo-fan, kan man også shoppe lidt i museumsbutikken.

Efter vores gåtur i det hyggelige og maleriske Coyoacan, finder vi en god cafe, hvor vi nyder vores eftermiddagskaffe, inden vores bus kører os tilbage til hotellet og et hvil. Om aftenen vil der igen være mulighed for at spise i flok eller at gå ud på egen hånd.

Geneve Ciudad de Mexico

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
mexico - frida kahlo_01_hf
I Mexico City ser vi Frida Kahlos hjem udefra. Dette portræt af den verdenskendte kunstner er malet af den danske kunstner Rama King Nash.
mexico - mexico city_coyoacan_01
mexico - mexico city_dans_01
mexico - mexico city_frida kahlo museum_01
Dag 5

Mexico City – Oaxaca

Vi skal ud på landevejen i dag for at tilbagelægge en strækning på omkring 500 km til Oaxaca. Det er en lang tur, men vi sidder behageligt i bussen, og der er smuk natur at kigge på undervejs. Bl.a. passerer vi sneklædte vulkaner, og vi stopper naturligvis for at spise frokost, drikke kaffe, spise en is, eller hvad vi nu trænger til.

Der venter os noget godt efter køreturen. Oaxaca er en af Mexicos skønne og meget maleriske småbyer med en strålende historie, en meget rig kultur og dybe indianske rødder. Vi skal bo midt i det hele, og tager vi et skridt uden for hotellet, står vi i de brostensbelagte gader, der udgør centrum af byen.

For at orientere os går vi en lille tur sammen. Det er nemt at finde rundt: Avenuerne (Avenida) går fra øst til vest og krydses af veje (Calle) fra nord til syd, fuldstændigt som et gitter – det er brugervenlig byplanlægning.

Vores gåtur bringer os ned til Zocalo’en, og her kender vores rejseleder en god restaurant, der serverer de sprødeste græshopper og mange andre (mere tilforladelige) egnsretter. Restauranten ligger på første sal med udsigt til livet på torvet og igen er middagen inkluderet i rejsens pris.

Oaxaca Real Hotel

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Middag
mexico - mexico_befolkning_kvinde_dans_08
mexico - oaxaca_gade_02
Dag 6

Oaxaca, besøg på byens fantastiske marked og tid på egen hånd

Efter morgenmaden går vi i samlet flok til Mercado 20 de Noviembre, byens overdækkede marked, som er et fantastisk sted, hvor der handles alt fra ferske fødevarer som kød og fisk til krydderier, tøj, kæledyr, legetøj og alt muligt andet mellem himmel og jord.

Rejselederen introducerer os til herlighederne og fortæller om, hvor en handel kan afsluttes, så både sælger og køber er tilfreds – priserne er dog i mange tilfælde så rimelige, man slet ikke har lyst til at diskutere den. Herefter slippes vi løs og siver ud i gangene for at kigge og måske handle.

Her er fine flettasker, der hjemme i Danmark sælges i dyre domme i modeforretningerne, pæne hårspænder, smykker, sjove souvenirs og meget andet.

I madafdelingen kan vi få et godt indtryk af, hvad der skal på middagsbordet i et mexicansk hjem. Her dufter der dejligt af både friske og tørrede krydderier, og rundt omkring snurrer blenderen, så dem, der ikke er til shopping, kan sætte sig ned på en taburet og nyde en frisk juice.

Vi har på forhånd aftalt tid og sted for frokost, så hvis man har lyst til at spise i gruppen, så finder man selv hen til restauranten, når man har handlet færdig. Om eftermiddagen fortsætter vi med at udforske byen til fods. Vi besøger pladsen foran Santo Domingo-kirken og kigger måske indenfor i nogle af byens mange gallerier – den er et mekka for moderne kunst og kunsthåndværk.  

Der bliver tid til lidt afslapning på hotellet, og har man lyst til at spise middag med gruppen, så mødes vi på restauranten Los Danzantes tæt på Santo Domingo-pladsen, formentligt opkaldt efter nogle af de figurer, vi skal se på morgendagens udflugt til Monte Alban.

Los Danzantes er en af byens mange virkeligt gode restauranter, der serverer lækre klassiske mexicanske retter med et moderne tvist i maleriske, rustikke og frodige omgivelser.

Oaxaca Real Hotel

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad

Bestil katalog

Bestil vores specialkataloger i dag, så sender vi det gratis med posten indenfor få hverdage.

Bestil katalog
mexico - Oaxaca_butik_01
mexico - puebla_street food_01
mexico - oaxaca marked_11
Dag 7

Oaxaca, besøg ved Monte Alban og på kunsthåndværkermarkeder

Dagens udflugt tager os lidt uden for Oaxaca til zapotekernes store ceremonielle center ved Monte Alban. Det ligger på en nivelleret bjergtop i 2.000 meters højde og med spektakulær 360 graders udsigt, og det er det ceremonielle center, der har været længst i brug i Mexico, nemlig ca. 2.000 år. 

Efter år 800 efter vor tidsregning blev der dog ikke bygget mere. Tempelkomplekset og den store centrale plads er den dag i dag utrolig velbevaret. Ned ad bjergskrænterne og på plateauerne er der græsklædte høje, grave og paladser, der endnu ikke er udgravet. På Monte Alban har man fundet den ældste kalender i Mexico og en skrift, som endnu ikke er tydet.

Her ser vi også en række relieffer på steler (stenstøtter) fra ca. år 500 før vor tidsregning med forvredne skikkelser. De kaldes "De dansende" (Los Danzantes), men har sikkert aldrig danset eller været krigsfanger. De er nok nærmere udstillede eksempler på zapotekernes viden om anatomi, som var meget udviklet, bl.a. kan vi se et kejsersnit og en sædefødsel.

Vi spiser frokost, inden vi forlader Monte Alban, og herefter kører vi til landsbyen Arrazola, som er kendt for fremstillingen af fine træskulpturer, de såkaldte alebrijes, der males i klare, skrigende farver.

Ofte er det fabeldyr, der fremstilles, og teknikken har været kendt siden zapotekernes tid og er givet videre fra generation til generation. Vi ser os omkring på markedet og får nok også lejlighed til at kigge kunstnerne over skulderen.

Vi kører videre til landsbyen San Bartolo Coyotepec, som er verdensberømt for fremstillingen af den meget smukke sorte keramik. Også her er der tale om en vanskelig teknik, der går videre fra generation til generation.

Potterne fremstilles af en særlig type ler, der får den smukke sorte farve, efter at den er blevet brændt i ovnen i en dags tid. Hvis den også skal have en skinnende overflade, poleres den med særlige kvartskrystaller.

Det er så godt som umuligt at ikke at købe bare en lille souvenir på byens marked eller i et af de arbejdende værksteder. Man sparer mange penge i forhold til, hvad den ville koste i en dansk interiørbutik.

Vi er tilbage på vores hotel i Oaxaca først på aftenen, hvor man kan gå ud at spise på egen hånd.

Oaxaca Real Hotel

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
mexico - oaxaca_arrazola_traeskulptur_01
mexico - oaxaca_san bartolo_keramik_01
Uden for Oaxaca besøger vi landsbyer, som er kendte for fremstillingen af fine træskulpturer - de såkaldte alebrijes - og den verdensberømte smukke sorte keramik
mexico - oaxaca_monte alban_07
alt
Dag 8

Oaxaca – Puebla, gåtur i UNESCO-verdenarv

Vi spiser morgenmad på hotellet og er derefter klar til at sætte os i bussen for at køre til Puebla, en strækning på ca. 350 km. Vi er fremme ved 13-tiden til frokost og tjek-ind på vores hotel, der ligger helt inde i byens historiske centrum, tæt på katedralen og Zocalo’en.

Puebla er endnu en charmerende kolonotidsby by med en bykerne, der er erklæret UNESCO-verdensarv. Vi går ud og kigger på det hele, bl.a. den smukke katedral bygget i 1600-tallet og det guldbelagte Rosarie-kapel. I det historiske centrum finder vi hele 70 kirker og mere end 1000 huse bygget i kolonitiden og dekoreret med de smukke malede fliser, som byen er kendt for.

Middagen indtager vi på Casa de los Muñecos – endnu en af vores rejseleders favoritter. Den ligger på hjørnet af Zocalo’en, et par minutters gang fra hotellet, og vi spiser i den hyggelige overdækkede gårdhave, som er typisk for et hus bygget i kolonitiden.

Vi har nu selv mulighed for at afgøre, om Puebla er Mexicos gastronomiske centrum, sådan som byen har ry for. Middagen er for egen regning, og det er naturligvis op til den enkelte, om man vil deltage, eller om man vil spise et andet sted i byen – der er mange gode muligheder.

Loa Inn Centro

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
mexico - puebla_mand_01
mexico - puebla_kirke_01
mexico - puebla_gade_03
Dag 9

Puebla – Taxco, oplevelser i sølvbyen

Vi forlader Puebla for at køre ca. 250 km mod vest til Taxco, en charmerende og fredet lille kolonistilsby i bjergene. Det er en vidunderlig by, som grundet sin beliggenhed ikke er blevet udviklet med et industrielt opland, og vil man bygge nyt i byen, skal man bruge samme materialer og samme arkitektur, som allerede findes i byen.

I 1500-tallet blev der fundet sølv i området, hvilket førte til stor velstand, og Taxco er stadig Mexicos førende sølvby. Minerne er stort set tomme i dag, og byen er nu hovedsageligt et sted til forarbejdning og salg af sølv, der udvindes i den nordlige del af landet.

Vi skal bo på et hotel, der ligger på en af bjergsiderne med skøn udsigt over byen, og når vi er fremme tager vi lokal transport op til Zocalo’en for at spise frokost. Herefter går vi til fods rundt i den hyggelige by, hvor alle de snævre gader er spækket med sølvsmedeforretninger. Vi besøger nogle af byens dygtigere sølvsmede for at se deres arbejde i både klassisk og moderne design.

Sidst på eftermiddagen skal vi besøge byens største seværdighed, den berømte Santa Prisca-kirke opført i 1700-tallet af Jose de la Borda, der ejede den største sølvmine i byen, og som ønskede at vise taknemmelighed for sin velstand over for de højere magter.

Kirken repræsenterer en særlig barokstil med en helt utrolig detaljerigdom, og det siges, at kirken står på spring til at komme på listen over UNESCO-verdensarv.

Efter besøget i kirken slippes vi fri i byen og har aftenen på egen hånd.

Hotel Colonial

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
mexico - taxco_soelv_armbaand_02
I 15-tallet blev der fundet sølv i området, hvilke førte til stor velstand, og Taxco er stadig Mexicos førende sølvby
Forlæng rejsen i Tulum

Det er muligt at forlænge rejsen med 4 dages badeferie ved Tulum, Yucatanhalvøens absolut bedste strand, der ligger ud til Det Caribiske Hav. 

Her ligger det skønne 4-stjernede Dreams Tulum, hvor I skal bo på All Inclusive-basis, det vil sige, at alle måltider og drikkevarer er inkluderet. Bevæger I jer lidt uden for resortet, kan I bl.a. besøge en såkaldt cenote, en underjordisk flod med vidunderligt klart og køligt vand. I kan også besøge Tulums mayaruiner, der ligger helt ud til havet.

mexico - taxco_gade_04
Dag 10

Taxco og hjemrejse eller forlængelse i Tulum

Vi har endnu et par oplevelser til gode omkring Zocalo’en - måske skal vi gøre et par souvenirindkøb, måske vil vi bare drikke en kop kaffe og kigge på mennesker. Når vi bliver sultne, sætter vi os til rette på en af de gode restauranter for at spise en dejlig frokost og sige pænt farvel til hinanden.

Tilbage på hotellet lukker vi kufferten og tager plads i bussen for at tilbagelægge de sidste 200 km til lufthavnen ved Mexico City. Vores fly mod Europa afgår i løbet af aftenen, og vi ankommer til Danmark i løbet af dag 11.

Måltider
Morgenmad
Frokost
Ring eller skriv til os
Tinne Dejgaard Madsen
Tlf. 4526 0000

Åbent hverdage kl. 10-17

Tinne Dejgaard Madsen - rejsekonsulent
Dag 11

Ankomst til Danmark

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.478 anmeldelser)