mexico - taxco_skyline_01
Mexico - Et klassisk og kulinarisk eventyr

Rejseleder

Rejseleder i Mexico

annemarie bjerre3

Verdensklasse rejseleder!

"En fantastisk oplevelsesrig tur. Fantastisk gruppe og verdensklasse rejseleder! Begejstring af engagement i emnerne ud over hvad man kunne forvente. Hun må simpelthen være den bedste af de bedste. Hold på hende alt hvad I kan!"
annemarie bjerre3

Annemarie Flint Bjerre

Rejseleder

Rejseleder Annemarie Bjerre er en rejseleder ud over det sædvanlige. Denne eventyrer af Bjerre-slægten har giftet sig mexicansk, opholder sig i Mexico fem månederne om året, og det er med humor, glæde og luft under vingerne, at hun fører vores gæster rundt i sit elskede Mexico.

Hendes kendskab til landet er enestående, og evnen til at fortælle ligeså. Det har vi hundredevis af gæsters begejstrede ord for igennem de 10 år, Annemarie har været rejseleder hos os.

Annemarie siger, at al den gode respons er fordi, man bliver så glad af at være i Mexico og blandt mexicanere. Hendes mål som rejseleder er at formidle mødet mellem de danske gæster og Mexico i al dets mangfoldighed.

Annemarie Bjerre har også fødderne solidt plantet i Danmark og er stolt af at være dansk. "Det er så livgivende at bevæge sig i disse to kulturer. Inspirerende med andre perspektiver på livet."

Denne rummelighed er en del af hemmeligheden bag Annemaries succes som rejseleder. Ja, det er selve drivkraften i hendes liv, hvor hun altid har arbejdet med mødet mellem kulturer.

Det er vigtigt for Annemarie, at det, man får at vide om Mexico, er korrekt. Her spiller hendes akademiske baggrund ind (cand.mag. i dansk og dramaturgi); og Annemarie nyder at få alle slags spørgsmål til rejsen. Hun fortæller lige gerne om mayaernes glyffer, om venus, om indianere i dag, som om sin eventyrlige mexicanske svigermor.


pernille rasmussen

Kompetent, professionel, venlig, imødekommende

"Pernille Rasmussen er en MEGET kompetent, professionel, venlig, imødekommende, interesseret, vidende, opmærksom rejseleder. <br />Pernille evnede med sit klare sprog, at orientere og formidle alt omkring vores rejsemål og deltog på en meget høflig og social måde i gruppen. Hun er en gave for Stjernegaard!!!"
pernille rasmussen

Pernille Rasmussen

Rejseleder

Pernille har arbejdet med kulturel- og historisk turisme som rejseleder siden 2006. Hendes fascination af de lande hun rejser i og entusiasmen for at fortælle om destinationernes mange facetter smitter positivt af på de medrejsendes oplevelse. Pernilles mål er at gæsterne på en rundrejse får så mange indtryk af et land som muligt gennem både oplevelser og vidensformidling, kombineret med optimal planlægning og godt samvær i gruppen.

Hun er en kompetent formidler med erfaring som underviser, foredragsholder og freelance korrespondent ud over årene som rejseleder. Pernille har siden 2004 været fast bosiddende i Mexico, hvor hun bor på landet sammen med sin mexicanske mand. Her dyrker hun sine interesser; naturen, yoga og meditation, når hun ikke er på farten med Stjernegaard. Pernille er formelt uddannet cand. scient. soc. i Udvikling og Internationale Forhold med specialisering i Latinamerika, samt Bachelor i Spansk og Internationale Studier.

Pernille fortæller om Cuba:

Cuba kan ikke sammenlignes med andre caribiske eller latinamerikanske lande. Revolutionen og Fidel Castro har skabt et cubansk samfund uden parallel, hvilket gør landet yderst interessant at besøge.

Trods de svære levevilkår for mange cubanere er det mest fantastiske ved befolkningen deres åbenlyse livsglæde, venlighed og gode humør. De elsker fest og musik, og den caribiske glød blusser side om side med de socialistiske forhold og den kommunistiske politik.

Gennem årene er jeg kommet ind under huden på det cubanske folk, som i dag gerne giver deres mening til kende og fortæller deres spændende personlige historier. På den måde har jeg fået et godt kendskab til cubanernes dagligdag, som er meget mere end den turistvenlige overflade, som udlændinge bliver præsenteret for.  

Pernille fortæller om Peru og Mexico:

Da jeg i sin tid på universiteter i Danmark og Sydamerika sad med næsen begravet i Latinamerikas sociale og økonomiske forhold, brugte jeg ferierne med rygsækken på til at opleve og studere de gamle kulturer i “Den Ny Verden” (Amerika), hvor Peru og Mexico er de absolutte favoritter og hovedsæder for inka-, maya- og azteker-kulturerne.

Jeg blev betaget af den verden, der udfoldede sig her inden den spanske kolonitid, og som der findes levn fra ved de mange ruiner af templer og bygningsværker fra den præcolombianske tid, og som endnu i dag stadig kommer til udtryk i de nulevende indianske befolkningsgruppers kultur og traditioner. Rammen om det hele er de fantastiske og afvekslende landskaber, hvor Andesbjergenes råhed og skønhed i Peru samt Mexicos kaktuslandskaber og frodige jungle er en fryd for øjet og sjælen.

Pernille fortæller om USA:

For mig er det mest fascinerende på mine rejser til det vestlige USA den fantastiske og for os danskere meget anderledes natur med de kæmpe kløfter, bjerg-, ørken- og klippe landskaber. De danner baggrunden for meget interessant amerikansk historie og kultur, som handler om mere og andet end de umiddelbare tanker og fordomme om USA, vi sommetider har. 

Som kontrast til naturen besøger vi også flere meget særegne og forskelligartede byer, som hver især er store oplevelser. Derudover er min erfaring, at de fleste amerikanere er yderst venlige og snaksalige, og man føler sig velmodtaget hvor end man kommer.


like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.245 anmeldelser)