blog_nissehue_strand_01

Hvor skal man rejse hen i december?

Her skal du holde jul!

Hvor skal du rejse hen, når mørket hænger tungt over Danmark og julens stress og jag står for døren? Vælger du at rejse i december, er der gode muligheder for at tilbringe juledagene under høj sol og palmekroner, hvis du da ikke foretrækker en aktiv ferie langt mod syd. Vi kigger nærmere på 10 rejsemål, der gør december lidt lysere og juletiden lidt sødere.

blog_nissehue_strand

Vin og vilde dyr

Har du fået nok af gløgg og julesteg? Stik syd venter et kulinarisk eventyr af en helt anden art, end hvad det danske julelandskab kan byde på. Når vinteren raser i Danmark er det højsommer i Sydafrika, og det er her sydafrikanerne holder deres sommerferie med alt, hvad det indebærer af vinsmagninger, strandliv og den famøse braai – Sydafrikas svar på en grillfest.

Det er især området omkring Cape Town og vinlandet, der tiltrækker lokale og internationale turister i december. I denne periode kan du forvente høj sol og et minimum af regn i den sydligste del af landet, og det baner vejen for smukke køreture, en tur på stranden og picnics på vingårdene omkring Stellenbosch og Franschhoek. Vil du kombinere vineventyret med safari og vilde dyr, må du påregne en smule regn i bl.a. Krüger National Park og i de nordligere egne af landet.

Tag til Sydafrika hvis du…

 • Er fan af gode bøffer, friskfanget tun og vidunderlig vin til gode priser.
 • Vil køre ad nogle af verdens smukkeste ruter, fx Chapman’s Peak.
 • Drømmer om safari med mulighed for at spotte ’The Big 5’.
sydafrika - cape_town_huse_slider_01
sydafrika - sydafrika_natur_elefant_01
sydafrika - stellenbosch_vinmark_03
sydafrika - sydafrika_befolkning_hoppendeboern_01
Sydafrika kombinerer livsnyderi med uforglemmelige oplevelser.

Når sulten melder sig – tag til Vietnam

Det er sjældent den store sult, der præger julemåneden, men måske du er sulten efter noget andet – noget mere friskt og nærende? Fx en rejse til Vietnam? Sydvietnam byder ikke bare på godt vejr i december. Uanset om du kommer i regntiden eller når solen står højest, kan du se frem til herlige vietnamesiske retter som pho, bun cha, bahn mi og meget andet – og vil du besøge Mekongdeltaet, også kendt som Vietnams spisekammer, er december et godt valg. Her får du nemlig mulighed for at cykle gennem det grønne – en oplevelse, du ikke kan få fra september til november, hvor markerne oversvømmes og gør cykelfornøjelsen noget nær umulig.

Vil du kombinere Mekong-eventyret med storbyliv eller strandferie? Så stik af til en af Vietnams smukkeste øer, Phu Quoc, eller til landets største by, Ho Chi Minh City, som du også kan opleve tørskoet i denne periode.

Sydvietnam er for dig, der…

 • Elsker knasende, frisk mad – både det syrlige, det salte og det søde.
 • Higer efter autentiske oplevelser og et land, der på mange måder er uspoleret.
 • Både vil have strand, storby og store oplevelser i naturen.

Pho, bun cha, bahn mi... du bliver aldrig træt af vietnamesisk mad

Vietnam - mekong floden_befolkning_baad_01
vietnam - phu quoc_kajak_01

Perfekt timing til det ultimative strandeventyr

Er du fan af strand, palmesvaj og krystalklart vand så langt øjet rækker? Maldiverne er strandparadisernes ukronede kongerige – og rejser du til Maldiverne i den sidste halvdel af december, får du måske muligheden for at opleve øriget fra sin allersmukkeste side. Mens første del af december stadig er præget af regn, klarer det op midt på måneden og gør juletiden på Maldiverne ekstra tillokkende.

Det er også i denne periode, badevandstemperaturerne er lavest – og det er positivt. For de lidt lavere havtemperaturer, der stadig er et godt stykke oppe i 20’erne, gør, at vandet er mere klart og dermed bliver snorkel- og dykkeroplevelserne endnu mere spektakulære. Fugleentusiaster kan desuden glæde sig til synet af de mange endemiske fuglearter, der er særligt aktive i morgentimerne i december.

3 gode grunde til at holde jul i Maldiverne…

 • Lange lyse dage og en kulsort stjernenat.
 • Oplev nogle af verdens smukkeste undervandsscenerier.
 • Højsæson for klart vand og vilde snorkel- og dykkereventyr.
strand
Maldiverne behøver ikke noget filter - her er smukkere, end du kan forestille dig.

En festlig ferie i Brasilien

Når juleklokkerne begynder at bimle i Danmark, ringer Brasilien ind til højsæson. Og hvilken herlig sæson! Selv om december ikke er en regnfri måned, er det stadig en måned med varme temperaturer, masser af sol og god stemning. Dog kan det blive temmelig varmt, så er du mere til kultur og historie, end du er til badeferie og sol, skal du måske overveje at rejse i oktober eller april, hvor det er hhv. forår og efterår.

Når perioden fra december til marts betragtes som højsæson, særligt i Rio de Janeiro, skyldes det ikke mindst de festligheder, der finder sted i perioden. Selv om karnevallet først løber af stablen i februar, begynder den festlige stemning så småt at ulme allerede i december, og hertil fejres der selvfølgelig både jul og nytår i december. Nytåret er en stor begivenhed landet over, hvor festlighederne i høj grad kobles sammen med afrobrasiliansk spiritualitet, også kendt som candomblé, og særligt i Rio går det vildt for sig. Her samles mere end en million mennesker iført hvidt tøj i området omkring Copacabana-stranden. Når klokken slår 12 vil du se en masse mennesker, der tager syv hop over bølgerne i vandkanten i håb om at deres ønsker vil gå i opfyldelse. Du kan hoppe med på bølgen eller krydse fingre for, deres ønsker går i opfyldelse.

Derfor er Brasilien noget helt særligt…

 • Oplev en livsglæde uden lige, der forener samba, caipirinhas, spiritualitet og meget mere.
 • Natur, natur, natur – Iguacu-vandfaldet, Chapada Diamantina, Amazonas, Pantanal, you name it!
 • En alt-i-én destination med gastronomi, oplevelser, afslapning og spændende kulturmøder.
Oplev de skønne strande i Rio de Janeiro når du rejser til Brasilien
brasilien - salvador_befolkning boern_01
brasilien - rio de janeiro_cristo redentor_statue_05
brasilien - brasilien_drink_caipirinha_01
Strandliv, samba og caipirinhas

Gør julen lidt grønnere i Costa Rica

Rejser du til Costa Rica i december, stråler landet i knaldgrønne farver som resultat af den netop afsluttede regntid. Med undtagelse af den caribiske kyst er regnmængderne minimale, og over det ganske land er stemningen i top – på den helt afslappede måde, der kendetegner Costa Rica, vel at mærke.

Rejser du i starten af december, kan du flere steder være heldig at nyde godt af lavsæsonens lidt lavere prisniveau og færre turister, end det er tilfældet, når julen nærmer sig. Højsæson eller ej, så er der heldigvis masser af plads at udfolde sig på – både i den grønne natur og på stranden – så glæd dig til godt vejr, store oplevelser og unikke øjeblikke i vulkanlandskaberne, på strandene, i nationalparkerne og alle steder derimellem.

3 ting du skal opleve i Costa Rica…

 • Aktiv ferie, fx med ziplining, canyoning, rafting, vandreture, cykelture og bjergvandring.
 • Vulkanerne, bl.a. ved Poas, Irazú, Arenal og Rincon de la Vieja.
 • Pura Vida – indbegrebet af det gode og afstressende liv i Costa Rica.
costa rica - hermosa beach_surfer_01
la-fortuna_rio-celeste_varme-kilde_01.jpg
costa rica - la fortuna_arenal volcano national park_vulkan_04
Ung kvinde padler i blå kajak gennem grøn jungle i Tortuguero i Costa Rica
Glem alt om decembers stress og jag og bliv ét med naturen i Costa Rica.

Thailand – en sikker vinder

Thailand er en af danskernes mest populære vinterdestinationer og med god grund. Fra december til marts står solen højt på himlen, og havets turkise nuancer skruer op for intensiteten og lokker til en tiltrængt badetur, som mange af os helt naturligt higer efter, når gråvejret har hærget over Danmark i månedsvis.

Hele Thailand er begunstiget med høj sol og tilpas varme temperaturer i december, men en ganske lille enklave af øer i Siambugten vil dog opleve lidt regn. Rejser du til øerne i Andamanerhavet eller øerne i den nordlige del af Siambugten, kan du se frem til en strandferie lige efter bogen, og er du til aktiv ferie og eventyr i Thailands nationalparker, er december også et glimrende valg, da du kan opleve naturen tørskoet og sikkert.

Strandferie i Thailand? Her skal du hen…

En strandferie lige efter bogen...

thailand - koh mak_strand_01

Øen der har det hele

Der er ikke det, Sri Lanka ikke kan – og landet kan såmænd også noget på hvilken som helst årstid, hvilket gør øen til et hit for rejsende, der både vil opleve og slappe af. Det srilankanske vejr er en skiftende affære, hvilket vil sige, at du i december kan nyde solen på stranden i Unawatuna og tage på safari i Yala National Park eller bestige Sigiriya Rock uden at blive våd, mens det regner andre steder på øen.

Udover at have noget for enhver smag, når det gælder vejret, har Sri Lanka også oplevelser til et hvilken som helst humør. Rejser du i december, er du ankommet i rette tid, hvis du drømmer om at se hvaler ved Mirissa. Besøg også den kulturelle by, Kandy, temarkerne i Ella eller kolonistilsbyen Galle.

Her skinner solen over Sri Lanka i december…

 • Unawatuna: En charmerende strandby på sydkysten, tæt på Mirissa.
 • Sigiriya Rock: Et ’must see’ hvor natur og historie smelter sammen på en 200 meter høj klippe.
 • Yala National Park: Safari med elefanter, krokodiller, bøfler og meget andet.
sri lanka - nuwara eliya_teplantage_befolkning_kvinde_01
sri lanka - minneriya nationalpark_elefant_01
sri lanka - sri lanka_strand_surfer_01
Safari, strand og søde mennesker. Sri Lanka brillerer på alle barometre.

Caribisk øjenguf og spændende kulturchok

Holder du jul i Cuba, bliver det ikke med juletræer, gløgg og salmesang – og ej heller stress og jag, brunede kartofler og gaver i overflod. Til gengæld kan du se frem til at holde jul med nærvær, hvor der stadig er plads til både gris og risengrød. På cubansk manér, givetvis. Cubanerne kan nemlig sagtens koge en risengrød, der her går under navnet ’arroz con leche’, og som alternativ til flæskestegen bydes du på en mere eksotisk version af en helstegt pattegris. Indlogerer du dig på de cubanske casas particulares, kan du desuden se frem til en jul i hjemlige omgivelser, når du tjekker ind hos dine cubanske værter, der tager sig godt af dig.

Det cubanske vejr brillerer i december og frem til april, hvor nedbørsmængderne er minimale, mens temperaturerne er varme men behagelige.

3 ting du skal opleve på din Cuba-rejse…

 • Tag på stranden: Caribiske strande er ikke til at tage fejl af. Tjek bl.a. Varadero, Cayo Coco og Playa Girón.
 • Mærk historiens vingesus i Havanas gamle gader, på køretur i en gammel amerikanerslæde og i Trinidad.
 • Ud i naturen, fx i Viñales grønne idyl eller blandt bjerge og vandfald omkring Trinidad.
cuba - cuba_bil_roed_05
Brug december på en tidsrejse til Cuba.

Lyse nætter og sommerstemning i Argentina

Mens det er bragende mørkt det meste af døgnet i Danmark, er der lyse nætter i sigte langt mod syd. I Argentina er det højsommer, når vinteren hærger i Danmark, og det betyder fremragende oplevelser i naturen og god stemning i Buenos Aires. Drømmer du om at opleve Argentinas vilde natur omkring Ushuaia, Ildlandet og Patagonien, er december til marts klart at foretrække, da dagene både er længere og lunere, end det er tilfældet i de argentinske vintermåneder. Selv i de nordlige dele af landet, der primært består af ørkenområder, er temperaturen mest behagelig i sommerperioden.  

Argentina er for dig, der…

 • Er vild med natur – oplev fx Iguazu-vandfaldet, Patagoniens Vildmark, Ildlandet og de nordlige ørkenområder.
 • Har hang til god vin. Besøg bl.a. Mendoza, hvor 70% af landets vin kommer fra.
 • Vil opleve Buenos Aires. En yndefuld og kulturel storby, kendt for tango, spændende nabolag og store bøffer.

I Argentina er det højsommer, når vinteren hærger i Danmark

argentina - moreno_gletsjer_trekking_28
argentina - gaucho_argentina_01
argentina - buenos aires_la boca street_04
argentina - mendoza_vin_06

Jul i Caribien – når det skal være så dansk som muligt

Kan du ikke helt slippe tanken om at være væk fra Danmark i julen, men er det alligevel sol, palmesvaj og klukkende bølger, der lokker mest? Svaret på dit dilemma finder du i Caribien, nærmere betegnet på St. Thomas, St. Croix og St. John – Danmarks tabte paradis, der trods 100 år under amerikansk ledelse stadig gemmer på masser af danske levn og historier.

De Vestindiske Øer disker ikke op med specielt meget julestemning, men de kaster lys i gavmilde mængder over en ellers mørk december. Nedbørsmængderne er sparsomme, temperaturerne tilpas varme og badevandet er klart og roligt med en god sigtbarhed til de snorkellystne.

Den lille forskel…

 • Thomas: Her er alt, hvad hjertet kan begære af strande, historie, underholdning og gode resorts.
 • Croix: Den mest lokale ø med masser af danske levn og strandliv i slowmotion.
 • John: En gudesmuk ø med en grøn midte af nationalpark omgivet af en krans af hvide strande.
dansk vestindien - st john_cinnamon bay_strand_02
Glædelig jul fra De Vestindiske Øer.
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)