Blandt Myanmars minoriteter - autentisk rejse til Myanmar
Blandt Myanmars minoriteter
Gæsternes vurdering
★★★★★
★★★★★
4.5 (14 anmeldelser)

Blandt Myanmars minoriteter

Individuel rejse
13 dage fra kr. 20.525
Mulighed for strandforlængelse

Enestående oplevelser i Myanmars uspolerede natur med besøg i Palaung-, Lahu-, Akha- og Enn-stammernes landsbyer.

"Dette er Myanmar, og det er ganske ulig noget andet land, du kender" - sådan skrev den berømte forfatter Rudyard Kipling i sin kendte digtsamling for mere end 100 år siden, og han havde ret!

Myanmar er, trods sin barske historie, et af de mest eksotiske og fascinerende rejsemål denne verden har at byde på. I vil opleve en mangfoldighed af forgyldte templer og pagoder, en vifte af seværdigheder, som hver især har en særlig plads i verdenshistorien, kilometervis af uspoleret natur spredt ud over det vældige land, og en imødekommende og charmerende befolkning, som har formået at bevare en unik kultur med utallige traditioner leveret videre gennem generationer.

På denne Myanmarrejse har vi valgt at sætte særligt fokus på Myanmars minoriteter. Byen Kengtung, som er hovedstad i Shan staten, huser mange af landets 135 minoriteter og er kendt for at være et af de sidste steder i Sydøstasien, hvor det er muligt at vandre og besøge "ægte" minoritetslandsbyer. For ikke mange år tilbage var det forbudt for vesterlændinge, at komme i denne del af landet, men på grund af fredsforhandlinger mellem minoriteterne og militærregeringen, er området nu blevet sikkert at færdes i.

I skal på imponerende vandreture gennem en malerisk natur, hvor I slentrer i dale, på sletter og i rismarker pløjet af vandbøfler. Ad ujævne stier når I minoriteterne i landsbyer som Palaung, Akha, Lahu og Enn, hvor I vil opleve en gæstfrihed, man ikke troede fandtes. Rejsen kan afsluttes på Myanmars bounty strand, hvor hængekøjen svajende hænger parat, så I afslappet kan få bearbejdet de mange indtryk, I har gjort jer undervejs på denne anderledes og eventyrlige rejse. 

Turen i overblik

Rute og højdepunkter

Se detaljeret dagsprogram >
Dag 1.
Danmark - Mandalay
Afgang fra København via Bangkok til Mandalay med Thai Airways
Dag 2.
Mandalay
Ankomst til Mandalay. Sammen med jeres lokalguide begiver I jer ud på en heldagsudflugt med templer, verdens største siddende Buddha, verdens største bog, en smuk træpagode og munkekloster med skole. Dagen ender med solnedgang over byen fra Mandalay Hill.
Dag 3.
Mandalay
Dagen er til fri disposition. Mulighederne er mange bl.a. tre tidligere kongebyer, Amarapura, Inwa og Sagaing. I kan også tage på udflugt op ad Ayeyarwaddy- floden og bestige den enorme Mingun-klippe.
Dag 4-7
Mandalay – Kengtung
I flyver til Kengtung, som er Shan-statens hovedstad, hvor mange af Burmas minoritetsgrupper er bosiddende. De næste par dage skal I sammen med en lokal guide udforske byen og omegn, som byder på vandbøffelmarked og trekking med imponerende natur med sletter, rismarker og besøg i Palaung-, Lahu-, Akha- og Enn-stammernes landsbyer.
Dag 8.
Kengtung - Inlesøen
I flyver fra Kengtung til Heho med privat transfer til jeres hotel ved Inlesøen. Dagen er til fri disposition og I kan udforske sølivet eller dase på jeres hotelterrasse og nyde den fantastiske udsigt.
Dag 9.
Inlesøen
Inlesøen er helt enestående, I får jeres egen båd og skal sammen med jeres guide på opdagelse i det underfundige mikrosamfund, hvor alt foregår til vands. 5-dags markedet, flydende landsbyer, haver og marker, vævefabrik hvor man laver reb ud af åkandernes lange stængler, et kloster og de magiske Inn Thein-pagoder med mere end 200 stupaer og spir er på dagens program.
Dag 10.
Inlesøen
Tid på egen hånd. Det er nemt at leje båd, hvis I vil udforske den fjerne ende af den unikke sø. Det kan også være, at byen trækker med et par gode spisesteder.
Dag 11.
Inlesøen - Yangon
I flyver til Yangon, hvor jeres lokalguide modtager jer i lufthavnen. I kører til centrum, hvor jeres byrundtur starter med en gåtur gennem Yangons sjoveste kvarterer. Herefter kører I til Chaukhtatgyi, der huser verdens største liggende Buddha, og afslutter dagen ved Shwedagon-pagoden, lige i tide til den stemningsfulde solnedgang.
Dag 12.
Yangon - København
Der er afsat tid til måske de sidste indkøb, en gåtur i byens hyggelige kvarterer eller ren afslapning. Sent på eftermiddagen bliver I hentet på jeres hotel og kørt til Yangon lufthavn, hvor Thai Airways flyver via Bangkok til København.
Dag 13.
Ankomst København
Se detaljeret dagsprogram >
Kontakt os
Stine Solbjerg Sørensen
ss@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
Kontakt os
Birgitte Willumsen
bw@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Birgitte Willumsen
Kontakt en rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

burma - mandalay_amarapura_tempel_02

Dagsprogram Myanmar

Dag 1. København - Bangkok - Mandalay

I flyver med Thai Airways østover til Myanmar, hvor I lander i Mandalay næste morgen, via et kort stop i Bangkok.

 

Dag 2. Mandalay, guidet tur i Mandalay og Amarapura

Efter en behagelig flyvetur med fuld forplejning, lander I i eksotiske Mandalay. Efter I har hentet jeres bagage og overstået visa formaliteterne, vil jeres lokalguide stå klar i ankomsthallen til at tage jer med ud i Mandalays morgentrafik og begynde jeres guidede tur. På mange af skiltene, I passerer langs vejen, vil I kunne læse ordet "mingalarbar", den formelle hilsen i Myanmar, som I vil støde på rigtig mange gange på hele turen, da burmeserne er et meget høfligt og venligt folkefærd, som altid hilser på såvel bekendte som fremmede.

I sætter kurs mod Amarapura, som betyder "de udødeliges by" og tidligere var Myanmars hovedstad, faktisk to gange fra 1783-1821 og igen fra 1842-1859. I dag er det en forstad til Mandalay og fungerer som religiøst buddhistisk centrum for hele Myanmar, da over 60 pct. af Myanmars munke og novicer er bosat her. Jeres første burmesiske seværdighed er den berømte U-Bein bro, verdens længste træbro, der krydser den rolige Taungthamen sø. Den er bygget af solidt teaktræ og er 1.2 km lang. Det tager et kvarters tid at vandre over de knirkende stolper og planker, hvor I møder lokale, som hver dag benytter broen til at komme tørskoet frem og tilbage mellem deres boliger og rismarkerne.

Det er blevet tid til frokost, som skal nydes ved den svært udtalelige flod Ayeyarwaddy, som løber gennem Mandalay og forgrener sig over hele det enorme land. Floden er en livsvigtig kilde til Myanmars flora og fauna og ikke mindst for de mange millioner bønder og fiskere. Gør jer selv den tjeneste at bestille en kold lokal øl til jeres burmesiske frokost, da øllet her i landet er ganske velsmagende.  

De sidste besøg på dagens program tæller Mahamuni Paya, Shwe Inbin Teak klostret og Kuthodaw pagoden, som alle er på listen over Mandalays største og vigtigste seværdigheder. Samtidig vidner de om, hvor forskellige templerne i Myanmar faktisk er. Mahamuni huser en gigantisk "forkælet" siddende Buddha figur. "Forkælet", fordi den hver morgen, før solen står op, får børstet tænder og renset negle af munkene, der bor i templet.

Et meget ærefuldt og respekteret hverv. Rundt omkring templet sidder højst sandsynligt også nogle af Mandalays mange astrologer, som er kendt for at være nogle af de dygtigste i verden. For få penge kan de hurtigt lægge jeres horoskop - hvor de helt sikkert vil forudsige, at I får en enestående Myanmar-tur! Videre går det til Shwe Inbin Teak klostret, som er en massiv træpagode, hvis håndskårne udsmykninger er overvældende, og hvor hver en lille udskæring har en historie eller myte bag sig. 

Jeres guide når dog ikke at fortælle alle historierne, da I også skal nå at se den spektakulære Kuthodaw pagode. Pagoden har sin helt egen plads i verdens litteraturhistorie, da man her kan læse klodens største bog, forudsat I kan tyde Pali, som er et buddhistisk skriftsprog. Teksterne er udhugget i marmor, og der er 1774 sider. Det siges, at hvis alle sider skal læses, skal der afsættes 6 måneder til det. Det er et imponerende syn at gå mellem de udhuggede tavler, især sidst på eftermiddagen, hvor solens stråler giver et helt specielt skyggespil, der giver fantastiske billeder til lagring på jeres kamera.

Dagen afsluttes på Mandalay Hill, et populært sted, også for de lokale, at se solen gå ned, mens udsigten ud over Mandalay og Ayeyarwaddy-floden nydes. Så er det vist også tid til at tjekke ind på hotellet efter en lang førstedag i Myanmar. 

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Mandalay
Kontakt os
Stine Solbjerg Sørensen
ss@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
Kontakt os
Birgitte Willumsen
bw@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Birgitte Willumsen
Kontakt en rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Dag 3. Mandalay på egen hånd

I dag er der tid til, at I på egen hånd kan udforske Mandalay og omegn. Mandalay er den næststørste by i Myanmar med ca. 1 million indbyggere. Foruden at være et travlt handelscentrum er byen og dens omegn rig på kulturelle og historiske seværdigheder, som I også fik smagsprøver på i går. Men bare rolig, der er stadig en del seværdigheder tilbage på listen. En gåtur på må og få i byens gader og stræder er en god mulighed for at komme helt tæt på den burmesiske hverdag.

Oksekærrer, rickshaws, hestevogne og knallerter er en typisk del af gadebilledet, og farvestrålende markeder i alle størrelser vil I også passere. Især frugten i Myanmar med dens sødme og saft vil gøre enhver europæisk frugtavler misundelig. I vil nok også støde på mange eksotiske frugter, vi ikke kan dyrke i vores klima, som burmeserne gavmildt deler smagsprøver ud af.

Hvis I ønsker at nærstudere munkelivet nærmere er dette også muligt ved det kæmpe Mahagandayon kloster, som er beliggende ca. 30 min. kørsel fra Mandalay centrum. Her bor der over 1000 munke og novicer, som hver morgen stiller sig op i lange barfodede rækker, for at modtage deres daglige ration af almisse. En meget særpræget oplevelse og mulighed for at få et fint indblik i den burmesiske munketilværelse - som er markant anderledes end en dansk dagligdag. Klosterkomplekset rummer alt fra gigantiske udendørskøkkener, sovesale, pagoder, fællesområder og klasseværelser hvor novicerne bliver undervist i Buddhismen. Husk dog at den daglige almisse slutter kl. 11, da munkene ikke må spise efter solen står højest på himlen.

Nærområdet byder også på tre gamle kongebyer, som stadig har velbevarede templer og pagoder. Eller hvad med en sejltur til Mingun-klippen? I sejler op ad den travle Ayeyarwaddy-flod, hvor I fra bådens dæk har første parket til flodlivets gang og leben. Legende børn i vandet, kvinder langs flodbredden vasker familiens tøj, og fiskere i små joller prøver at skaffe føde til dagen og vejen. I har ikke sejlet i lang tid, før I kan ane den enorme stupa-ruin, der på burmesisk omtales som "Mingun patho". Det overdådige byggeri blev opført på initiativ af Kong Bodawpaya, som ønskede at opføre den største stupa i verden. Kongens plan var at hugge stupaen ud af en enorm klippevæg i ét stykke, men byggeriet ophørte i 1819, da en kendt astrolog fremsatte en profeti om, at landets eksistens ville ophøre, hvis stupaen blev færdigbygget.

Bodawpayas drøm blev derfor reduceret til denne 50 meterhøje og 72 meterbrede ufærdige skulpturelle stupa, hugget ind i en klippevæg. 20 år senere blev klippen beskadiget af et omfattende jordskælv, som flækkede den næsten helt lodret. Udsigten fra toppen af Mingun klippen er helt fantastisk og byder også på verdens tungeste bronzeklokke, der skulle være blevet brugt til at kalde til bøn og hellige ceremonier. En rigtig anbefalelsesværdig og spændende tur, der byder på både anderledes natur og historie. 

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Mandalay

Dag 4. Mandalay - Kengtung

I bliver hentet på jeres hotel omkring kl. 10.30 om formiddagen, hvor turen går til lufthavnen. I dag skal I videre til Kengtung, som er Shan statens hovedstad. Det har faktisk været ulovligt for udlændinge at rejse i dette område helt frem til midten af halvfemserne, fordi der var guerillakrig mellem de etniske grupper og den militære regering. I Myanmar eksisterer der 135 etniske minoriteter, og mange af disse bjergstammer er bosat i Shan staten. Der er heldigvis i dag aftalt våbenhvile i området, men det er fortsat ikke tilladt for udlændinge at overnatte i bjerglandsbyerne.

I skal derfor de næste dage benytte den hyggelige Kengtung by som base, hvorfra I ad små stier og ujævne grusveje skal besøge de mange omkringliggende minoritetslandsbyer, som vil åbne en verden for jer, som I ikke troede fandtes, eller som er levn fra det 18.-19. århundrede. Globaliseringen er langt fra nået hertil, hvor menneskene stadig lever som deres tip-tip oldeforældre i palmebladshytter på pæle og benytter redskaber og værktøjer, vi kun kender fra Frilands- og Arbejdermuseet.

I flyver fra Mandalay til Kengtung, hvor I lander midt på eftermiddagen. Jeres lokalguide står parat og sørger for, at I bliver kørt til byens bedste hotel, som I dog ikke skal forvente er i helt samme stand, som de nybyggede konkurrenter i de andre større byer på jeres tur. Resten af aftenen er til fri disposition inden morgendagens marked og byrundtur.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Kentung

Dag 5. Kengtung, marked og byrundtur

I vågner til duften af frisklavet kaffe, som man lavede den i gamle dage over kogeblusset. Efter morgenmaden bliver I hentet af jeres lokalguide, som fører jer rundt i den hyggelige og historiske by Kengtung. Byen har en del seværdigheder, som I selvfølgelig skal kigge nærmere på, men I starter først på det morgentravle lokale marked, hvor det myldrer med handlende, og et væld af farver og dufte pryder den store markedsplads og de mange boder.

Kengtung er en større provinsby, som har en god strategisk beliggenhed i forhold til handel. Byen ligger tæt på grænserne til Kina, Laos og Thailand og fungerer samtidig som knudepunkt for mange lands- og bjergbyer. Dagligt valfarter rigtig mange mennesker hertil. De kommer til fods, på cykel, i oksekærrer - ja på alle former for transportmidler - for at købe, bytte eller sælge deres lokalt producerede varer på provinsmarkedet. Det er virkelig et særpræget syn, når så mange forskellige mennesker samles på én markedsplads, med det fælles formål at "krejle". Jeres sanser kommer på overarbejde med alle de forskellige stammesprog, lyde, fagter og farver, som præger Kengtungs markedsplads. Især bjergminoriteterne træder i karakter med deres detaljerede hovedbeklædninger, som er både farverige og tunge, fordi sølvkugler hænger langs siderne som et totem, der siges at beskytte mod onde ånder.

Klædedragterne ligner altid en farvepalet, men tag ikke fejl, for hver farve symboliserer et eller andet. I skal ikke regne med at kunne købe typiske souvenirs på markedet, men snarere forberede jer på, at det for en gangs skyld er jer, som er turistattraktionen, da vesterlændinge endnu ikke er en typisk del af markeds- eller for den sags skyld gadebilledet. Selvom I ikke forstår de lokale sprog, vil I ikke være i tvivl om, at det er jer, de fniser over, og hvisker om i krogene. Og I vil blive fulgt af hundredvis af nysgerrige og uskyldige øjne, hvor end I står og går de næste par dage.

I slentrer herefter videre til byens seværdigheder, hvor det er tydeligt, at de nære nabolande har sat sine præg på arkitekturen. Det kan ses både på form og udsmykning rundt omkring på byens huse og fine templer. I skal besøge Mahamyatmuni Buddha og Wat Jong Kham pagoderne, som er bygget i det 19. århundrede, og som huser fantastiske buddhasamlinger - som jeres guide udførligt vil forklare en masse om.

Det er blevet tid til en bid frokost, og guiden tager jer helt sikkert med hen til Naung Tung søen, hvor pæne velbevarede victorianske huse fra den engelske kolonitid pryder området ved den lille sø, der er byens centrum. Her er mange hyggelige gadecaféer, hvor I kan slappe af og nyde en kop god stærk burmesisk kaffe, eller måske dele en kande te med de venlige lokale, som helt sikkert vil være nysgerrige for at lære jer bedre at kende. Godt I allerede kender "mingalarbar", som er et ord, der henter mange pluspoint, hvis man vil møde nogle af de mest smittende smil i denne verden.

Solen er så småt ved at sænke sig over provinsbyen, og et af de bedste steder at betragte solen gå ned bag bjergtoppene, er fra et fint lille kloster, som ikke ligger langt fra søen. Her er der en god udkigspost, og hvis I er heldige, kan I høre munkene fra klostret "messe", alt imens aftenroen sænker sig omkring jer.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Kentung

Dag 6. Kengtung, trekking med Sølvpalaung- og Lahu-landsbyerne

I skal tidligt op i dag, før morgendisen har foretaget sig. Vandresko og kamera-gear skal være i tip top stand, da I skal ud og opleve et af desidstesteder i Sydøstasien, hvor det er muligt at vandre og besøge autentiske minoritetslandsbyer, som lever i små samfund, der ikke er afhængige af nutidens teknologi, og hvor vesterlændinge er et fremmed syn.

Selvom det er en markant anderledes verden, I vil opleve, skal I ikke forvente at møde stammemennesker, som går rundt med spyd i hånden, et lille klædestykke, som dækker deres ædle dele, og måske har en dyreknogle gennem næsen. I er omkring1200 meterover havets overflade, og det kan blive køligt nogle tidspunkter på året. Mange af minoriteterne har "normalt" tøj på, men en del går stadig klædt i traditionelle klædedragter, og følger deres historie og skikke, og som regel med meget farverige og detaljerige hovedbeklædninger, hvor hvert symbol har en helt unik historie. Nogle traditionelle klædedragter har så mange små detaljer og gimmicks, at det tager en hel time at klæde sig på! De minoritetsgrupper, som hører til omkring Kengtung, er: Akha, Lahu, Wa, Loi, Silver Palaung, Lisu og Enn, hvor I de næste dage skal besøge Silver Palaung, Lahu, Akha og Enn i disse minoriteters landsbyer.

I starter sammen med jeres lokalguide efter morgenmaden med at blive kørt til Wan Pauk landsbyen, hvor "Sølv Palaung" minoriteten hører til. Køreturen tager omkring 25 minutter. Wan Pauk er nok den største landsby, I kommer forbi. "Sølv-Palaung" er en af de ældste indfødte stammer i Myanmar, og den bliver lokalt omtalt som "Pale". De bærer sarong i stærke røde farver og kendes på deres brede sølvbælte, som er formet som store ringe, der ligner de fælder, deres forfædre satte ud for at fange føde. Myten fortæller, at en af de runde fælder fangede en skytshelgen i tidernes morgen, hvilket siden har hjulpet og beskyttet stammen mod fjender og onde ånder.

Burmeserne er utrolig imødekommende, og under jeres landsbybesøg bliver I mødt af skønne smil, og højst sandsynligt vil landsbyens overhoved, hvis han er hjemme, også sætte en ære i at give jer en personlig rundvisning og med glæde fortælle om stammens skikke og traditioner. Landsbyens børn vil fnisende følge jer rundt, som en lang slange, for jeres besøg er dagens højdepunkt. Lokalguiden kan helt sikkert de forskellige stammesprog, og vil være behjælpelig med at oversætte for jer.

Fra Wan Pauk vandrer I videre mod Lahu Shi landsbyen, som huser Lahu Shi og sort-og-rød Lahu stammerne. Turen tager omkring tre timer, alt afhængig af hvor mange fotostop I tager undervejs i den fantastisk frodige natur med tæt nåleskov, blomsterdale og mosbegroede kløfter, alt imens I passerer små landsbyer, og ser bønderne arbejde i dalene med vandbøflen spændt for ploven, og kvinder og børn sender jer de bredeste smil, I kan forestille jer, mens de vinker jer videre på turen.

I Lahu Shi landsbyerne skal I nok forberede jer på, at mange af beboerne, især børnene, ikke før har set vesterlændinge. Men bare rolig, I bliver ikke beskudt af pusterør med giftpile, men forvent stirrende blikke med åben mund og polypper. Det er oplagt her at benytte jeres "mingalarbar", som helt sikkert vil give adgang til nogle palmebladshytter, hvor I højst sandsynligt vil blive placeret i "æres-stolen", og budt på en kop hjemmebrygget te med teblade dyrket i baghaven, og friskplukket citron fra køkkenhaven. Mere autentisk kan det ikke blive!

Efter en god lang vandretur er det tid til at vende tilbage til hotellet i Kengtung, hvor aftenen er på egen hånd og afslapning inden morgendagens tur, som bringer jer lidt længere ud i bjergområdet.

Bemærk: Frokosten kommer til at bestå af en medbragt madpakke, som jeres guide vil være behjælpelig med at bestille via hotellet eller hos en lokal restaurant, og som I skal nyde i det fri.

Landskabet er kuperet, men det kræver ikke professionelt udstyr, men man skal være I nogenlunde god fysisk form. Husk vand, solcreme og hat solens stråler er skarpe.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Kentung

Dag 7. Kengtung, vandretur i skøn natur med besøg hos Akha- og Enn-stammerne

Dagens vandring tager jer til Pin Tauk-området, som er beboet af Akha- og Enn-stammerne. Efter morgenmad på hotellet bliver I kørt omkring 45 minutter gennem bakker og dale. Trekkingen i dag vil være lidt nemmere end gårdsdagens rute, men mindst lige så interessant. Akha og Enn bor i isolerede landsbyer og har forskellige klædedragter, sprog og skikke.

Akha-minoriteten dyrker højlandsris og andre afgrøder ved svedjebrug, og de er kendt for at bære de mest farverige klæder i hele Sydøstasien. De bor i pælehuse og har ingen overordnet religion, men de tror på både forfædredyrkelse, animisme og risritualer. Især i animismen følger de mange ritualer og skikke. De tror på, at alle dyr og planter har en sjæl eller en ånd, og respekten for naturen er essentiel. 

Specielle ofrings- og takkeceremonier er en del af Akha-minoritetens daglige liv, så der hele tiden er balance mellem mennesket og naturen. Desværre foregår de fleste af disse ceremonier efter mørkets frembrud, hvor det er forbudt for udlændinge at opholde sig i bjergbyerne. Men hvis I er heldige, kan I følge, og måske endda hjælpe til med at tage del i forberedelserne, hvis der er en forestående ceremoni. Endnu en autentisk oplevelse, som også giver indblik i, hvordan man i en primitiv verden bliver skånet for stress og jag og i stedet kan fokusere på de små glæder i hverdagen, som at hjælpe nabokonen, eller et ældre familiemedlem, og hvor næstekærlighed er i fokus.

Enn-stammen er bedre kendt som "sorte tænder". Den lever også typisk af landbrug, og faktisk er stammen kendt for, at mange af kvinderne ryger på små hjemmesnittede træpiber, eller store hjemmerullede cigarer, hvilket ellers er meget usædvanligt at se i hele Sydøstasien, da der generelt bliver set ned på kvinder, som ryger. Det er dog ikke derfor, at stammen går under navnet "sorte tænder". Det er fordi kvinderne tygger betel, som gør deres tænder kulsorte. Betelnødder ses hænge på mange af deres palmer og bliver knust i en morter sammen med blandt andet betelblade. Blandingen bliver til en halvhård masse, som kan tygges i lang tid og gør spyttet blodrødt. Det er en ældgammel skik, som siges både at beskytte mod orm i maven, huller i tænderne og samtidig have en opkvikkende effekt.

Guiden vil undervejs på turen også forklare udførligt om den unikke natur. Derfor er det også vigtigt at gemme lidt plads på kameraets hukommelseskort til, når I går gennem fantastiske kløfter, bestiger bakketoppe eller vandrer over enge og marker med flora og fauna i alle regnbuens farver.     

Bemærk: Frokosten kommer til at bestå af en medbragt madpakke, som jeres guide vil være behjælpelig med at bestille via hotellet eller hos en lokal restaurant, og som I skal nyde i det fri.

Måltider:
 • Morgenmad
 • Frokost
Overnatning: Kentung

Dag 8. Kengtung - Inlesøen

Op ad formiddagen bliver I hentet på jeres hotel og kørt til lufthavnen. Men inden da er der tid til, hvis dagen passer, at besøge det lokale vandbøffelmarked, som starter tidligt om morgenen. Det er en speciel oplevelse at betragte hundredvis af vandbøfler på ikke så mange kvadratmeter markedsplads, liggende eller stående i alle størrelser, omringet af ejere eller købere.

Vandbøflerne er en uundværlig arbejdskraft, især i vandfyldte rismarker, hvor okser ikke er stærke nok til at trække den tunge plov gennem både jord og vand. Alt afhængig af størrelse og alder koster en vandbøffel mellem 300-500 usd, som svarer til ca. 3 måneders indtægter for en typisk burmesisk bonde!

I Kengtung findes også en del familieværksteder, som har specialiseret sig i lakprodukter. De er bestemt et besøg værd, inden I flyver mod Inlesøen, som er endnu et højdepunkt på rejsen. Søen er naturskabt, og der bor omkring 200.000 mennesker i huse på pæle og i flydende landsbyer i og omkring den 22 km lange og 11 km brede sø med de flydende marker og haver.

Det er en helt unik oplevelse at bo langs med, eller midt på den enorme blanke sø, og betragte den "flydende" verden. I bliver hentet i lufthavnen og kørt til Nyaung Shwe, som er den lille hyggelige by, der fungerer som indgang til Inlesøen. Køreturen er utrolig malerisk og anderledes end Kentungs kuperede terræn og kan tage pusten fra de fleste.

Nyaung Shwe ligger langs søbredden og byder på landlig idyl. Det er tydeligt at se, at byen fokuserer på vesterlandske behov, men den har stadig formået at bevare den gode burmesiske stemning. Her er små butikker og hyggelige restaurationer med både burmesiske og internationale menukort. Jeres chauffør sætter jer af enten ved jeres hyggelige hotel i byen, eller ved bådstationen, hvor hotellets båd venter på at sejle jer det sidste stykke ud til det charmerende hotel, som ligger midt ude i søen. Bygget i samme stil som områdets flydende landsbyer.

I ankommer sent om eftermiddagen, lige i tide til at opleve jeres første solnedgang over Inlesøen. Selvom I allerede har oplevet en del burmesiske solnedgange, er den første Inle-solnedgang en helt speciel oplevelse og siges at være den smukkeste i hele Asien.

Overnatning: Inlesøen

Dag 9. Inlesøen, guidet bådtur

I bliver sikkert vækket af fuglekvidren, da Inlesøen er rig på fugleliv, med reder i de store træer på og langs søen. Tidligt om morgenen flyver fuglene ud på søen for at fange småfisk, inden konkurrencen fra Inle-fiskerne bliver for stor. Efter morgenmaden afhentes I af lokalguiden og bådføreren, som I skal tilbringe hele dagen sammen med, mens I udforsker søen.

Det er en god idé at have en hat eller et tørklæde med, ikke fordi det bliver koldt, men til at beskytte jer mod solens stråler, som er ekstra skarpe, da I befinder jer i900 metershøjde.

Programmet for i dag er tæt pakket med flydende gartnerier og landbrug samt besøg i flydende landsbyer, vuggende haver og marker, som I sindigt skal zig-zagge ud og ind imellem. Det er virkelig interessant at se de kunstige sammenbundne flydende marker, der forankres på søbunden med lange bambusrør, hvor alskens grønsager, især tomater og salater, bliver dyrket.

I skal på besøg i den flydende Inn Paw Khone landsby, som gennem generationer har udviklet en særlig teknik til at lave reb og snor af lotusblomstens tykke stilke. Både mænd og kvinder hjælpes ad, mens børnene løber legende rundt, og de helt små ligger i en hjemmebygget trævugge i hjørnet og sover.

I skal også besøge et kloster, som en gang var kendt for sine dansende katte, og Inlesøens helligste pagode, der huser fem hellige buddhistiske sten, hvis rigtige størrelse faktisk ikke er større end en knytnæve, men på grund af mange hundrede lag guldblad, lagt på som offergaver, har de vokset sig på størrelse med et hoved. Et af dagens højdepunkter er Inn Thein pagoderne.

I sejler ad smalle små kanaler ind i søens sydvestlige hjørne, hvor I bliver sat af midt i junglen. Her har tiden stået stille, for menneskene lever her stadig, som man gjorde i 1800-tallet. Børnene løber halvnøgne rundt, spiller med bolde, som er flettet af bambus, eller de sidder og kaster med småsten, en gammel leg som handler om, hvor mange sten man kan kaste op i luften og gribe på én gang. I skal ikke gå ret langt, før I ser en stor bred trappe opført midt i junglen. Trappen med dertil hørende sælgere på hvert brede trin, fører op til Inn Thein pagoderne. Inn Thein har hundredvis af stupaer, der står spredt ud over et meget lille areal, og det er som taget ud af en Tarzan tegneserie, et meget særpræget syn, og I kan nemt få mange timer til at gå heroppe.

Frokosten spiser I på selve søen, i en af de mange lokale flydende restauranter, der serverer dejlig mad og helt sikkert også har en velsmagende lokal øl på køl. I bliver sejlet tilbage til jeres hotel sidst på eftermiddagen, hvor det er oplagt at sætte sig til rette i de håndflettede solstole og mærke aftenroen sænke sig over den spejlblanke sø.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Inlesøen

Dag 10. Inlesøen på egen hånd

Dagen er fri til, at I på egen hånd kan udforske mere af søen og omegn, eller måske ligge og dase på jeres terrasse. Intha-fiskerne står overalt på søen i deres små fiskejoller, og man kan bruge mange timer på at betragte deres særprægede et-bens ro- og fiskemetode og gætte på, hvor mange fisk de mon har fanget i deres hjemmebyggede koniske ruser.

En anden mulighed er at tage på en guidet tur til Red Mountain vingården. Inle søen ligger900 meterover havets overflade, og på grund af det køligere klima end i resten af landet, befinder vinstokkene sig godt i den frugtbare jord. 400.000 vinstokke er blevet importeret til vingårdenes nye land fra Frankrig og Spanien. Og år efter år bliver Myanmars bedste vin udvundet og produceret her. Lokale minoriteter som Pa-O, der kan genkendes på deres farverige hovedbeklædning, er blevet oplært i faget, og de pryder nu vinmarkerne, mens de passer og plejer den kommende høst af druer. Udsigten fra vingården er helt fænomenal - og bliver ekstra god med et glas lokalt produceret vin i hånden.  

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Inlesøen

Dag 11. Inlesøen - Yangon

I flyver om formiddagen til Myanmars største by Yangon, også kendt under navnet Rangoon, dengang byen var landets hovedstad. I bliver hentet i lufthavnen af en lokalguide, som tager jer med rundt i Myanmars største og mest moderne by med over fem millioner indbyggere.

Der er rigtig tæt trafik og mylder i Yangon, og byens midte opleves derfor bedst til fods. I starter ved Strand Road med det historiske Strand Hotel, der under kolonitiden blev benyttet af den engelske overklasse. Bygningen er i victoriansk stil og blev bygget i 1901. Hotellet ligger lige ved Yangon-floden, så I kan også få et glimt af den travle havn. Herfra går I videre til den meget besøgte Sule pagode, som er i centrum af byen.

Det er tydeligt, at Yangon er en storby i forandring. Der er byggeboom overalt, for alle globale virksomheder prøver at få fodfæste på det burmesiske marked. For bare to år siden, hvis man spurgte efter en hæveautomat, ville byens indbyggere have lignet et stort spørgsmålstegn. I dag er der hæveautomater overalt i Yangon, og flere og flere butikker modtager også udenlandske betalingskort - dog mod et højt gebyr!

Yangons bybillede er præget af mange forskellige nationaliteter, fordi Myanmar grænser op til fem forskellige lande, Laos, Thailand, Kina, Indien og Bangladesh. Mange af disse nationaliteter har etableret deres egne områder som bl.a. India Town og China Town, som I også skal se på jeres gåtur. Her vil I nærmest føle, at I befinder jer i de respektive lande, jeres sanser kommer på overarbejde med alle de eksotiske dufte, lyde og fremmedartede varer.

Efter et par timers vandring, bliver I samlet op af chaufføren på et aftalt sted sammen med jeres guide, hvorefter turen fortsætter til Chaukhtagyi pagoden, hvor verdens største liggende Buddha slanger sig i den store pagode. Pagoden er centrum for Yangons munke, der dagen lang sidder i lotusstilling og mediterer, med deres bordeaux munkeklæde viklet om deres spinkle krop, foran den liggende Buddha.

Jeres dag afsluttes ved Shwedagon pagoden, verdens største og ældste pagode, som det er enhver munks ønske at besøge mindst en gang i livet. I kommer lige i tide til solnedgang, som er endnu en helt speciel oplevelse, når den guldbladsbelagte Shwedagon tagkuppel glitrer og glimter om kap med solens stråler, inden mørket langsomt sænker sig over Yangon. Det er blevet tid til at tjekke ind på jeres hotel, hvor resten af aftenen er til fri afbenyttelse.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Yangon

Dag 12. Yangon - Hjemrejse

Der er som sådan ikke noget på programmet i dag, hvor det er ved at være tid til at vende næsen hjemad mod Danmark. Men da I først flyver tidligt på aftenen, er der stadigvæk tid til måske at tage en sidste spadseretur i Yangons hyggelige kvarterer, eller gøre de sidste indkøb, hvor Bogyoke markedet er en oplagt mulighed, da man der kan købe næsten alt, hvad hjertet begærer - og måske mere til!

Sidst på eftermiddagen bliver I hentet på hotellet og bragt til lufthavnen, hvorfra I flyver via Bangkok tilbage til København.

Måltider:
 • Morgenmad

Dag 13. Hjemkomst

 I lander tidligt om morgenen i Københavns lufthavn, og en fantastisk tur er slut.

Kontakt os
Stine Solbjerg Sørensen
ss@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
Kontakt os
Birgitte Willumsen
bw@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Birgitte Willumsen
Kontakt en rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Priser og datoer

Hotelstandard: Godt
Afrejseperiode
Barn A
Barn B
 
24. jun 2019 - 15. dec 2019
kr. 20.525
kr. 28.515
kr. 19.355
kr. 17.770
kr. 19.355
 
16. dec 2019 - 23. dec 2019
kr. 22.530
kr. 30.520
kr. 21.360
kr. 19.275
kr. 21.360
 
24. dec 2019 - 31. dec 2019
kr. 21.330
kr. 29.320
kr. 20.160
kr. 18.375
kr. 20.160
 
Hotelstandard: Ekstra godt
Afrejseperiode
Barn A
Barn B
 
24. jun 2019 - 15. dec 2019
kr. 20.930
kr. 29.410
kr. 19.715
kr. 18.135
kr. 19.715
 
16. dec 2019 - 23. dec 2019
kr. 22.935
kr. 31.415
kr. 21.720
kr. 19.635
kr. 21.720
 
24. dec 2019 - 31. dec 2019
kr. 21.735
kr. 30.215
kr. 20.525
kr. 18.740
kr. 20.525
 

Gouda årsrejseforsikring hele verden inkl. afbestillingsforsikring

I kan med fordel købe rejseforsikring til følgende reducerede priser hos Stjernegaard.

Gouda har specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Gouda har sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

 • Tillæg for personer over 70 år - kr. 360
 • Tillæg for bagage - kr. 230
 
fra kr. 1.145 pr. person
 • Fuld dækning! Ingen selvrisiko!
 • 24 timers dansk lægehjælp (Goudas egen alarmcentral)
 • Behandling på offentligt og privat hospital
 • Personlig sikkerhed
 • Hjemtransport (ubegrænset)
 • Dækning af egenbetaling (ubegrænset)
 • Tilkald/ledsagelse (2 personer)

Gouda afbestillingsforsikring uden køb af Gouda årsrejseforsikring

Gouda har specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Gouda har sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

 
6% af rejsens pris pr. person
 • Fuld dækning! Ingen selvrisiko!
 • 24 timers dansk lægehjælp (Goudas egen alarmcentral)
 • Behandling på offentligt og privat hospital
 • Personlig sikkerhed
 • Hjemtransport (ubegrænset)
 • Dækning af egenbetaling (ubegrænset)
 • Tilkald/ledsagelse (2 personer)
Renovering af Shwedagon-pagoden

Bemærk, at Shwedagon-pagoden i Yangon renoveres fra september 2018 til marts 2019. I denne periode vil pagoden være delvis dækket af stillads.

Hele området vil dog være åbent for besøgende. 

Ex. tillæg over jul og nytår

Tillæg fra 22. dec - 08. jan på strandhotellet (5 nætter) fra ca. kr. 500 pr. person

Børneregler

Barn A: 1 barn u/ 12 år, inkl. morgenmad, i egen seng, deler værelse med 2 voksne.

Barn B: 1 barn u/ 18 år, inkl. morgenmad, i egen seng, deler værelse med 2 voksne.

Maksimalt 2 voksne og 2 børn på værelset.

Vejrforhold på Ngapali Beach

Afrejse fra maj - okt er ikke muligt på grund af vejrforholdene på Ngapali Beach.

Skulle I ønske at rejse i nævnte periode kan vi sagtens finde alternativer til Ngapali Beach - kontakt vores rejsekonsulenter og forhør om mulighederne.

Alt dette er inkluderet i prisen Fold ind Fold ud

 • Flyrejse med Thai Airways fra København til Mandala via Bangkok. Retur fra Yangon til København via Bangkok
 • Alle skatter og afgifter
 • Privat transport fra Mandalay lufthavn til hotel
 • 2 nætter i Mandalay med morgenmad
  Godt: Kyi Tin, superior værelse
  Ekstra godt: Bagan King Mandalay, superior værelse
 • Heldagsudflugt med lokalguide til Amarapura og Mandalay, inkl. frokost (U-Bein-broen, Mahamuni Paya, Shwe Inbin-klostret, Kuthodaw-pagoden og solnedgang ved Mandalay Hill)
 • Indenrigsfly fra Mandalay - Kengtung
 • Privat transport med lokalguide fra Kengtung lufthavn til hotel
 • 4 nætter i Kengtung med morgenmad
  Godt & Ekstra godt: Princess Hotel, superior værelse
 • 3 heldagsudflugter i Kengtung og omegn med lokalguide (lokalt marked, vandbøffelmarked, trekking i bjergdale, sletter og rismarker med besøg i minoritetslandsbyer, hvor Palaung-, Lahu-, Akha- og Enn-stammerne er bosiddende)
 • Privat transport fra Kengtung hotel til lufthavn
 • Indenrigsfly fra Kengtung - Heho
 • Privat transport fra Heho til Inle-søen 
 • 3 nætter ved Inlesøen med morgenmad
  Godt: Paramount Inle Lake, deluxe værelse
  Ekstra godt: Pristine Lotus Spa Resort, flydende duplex
 • Heldagsudflugt med lokalguide på Inlesøen (flydende landsbyer, marked, haver, marker, In Thein-pagoderne, kloster, væveri, Intha-fiskerne og Phaungdaw Oo-pagoden)
 • Privat transport fra Inlesøen til Heho lufthavn
 • Indenrigsfly fra Heho til Yangon
 • Privat transport fra Yangon lufthavn til hotel
 • 1 nat i Yangon med morgenmad
  Godt: Clover City Plus Hotel, superior værelse
  Ekstra godt: Summit Park View hotel, superior værelse
 • Heldagsudflugt med lokalguide i Yangon (gåtur i Yangons etniske kvarterer, Strand Hotel, Sule-pagoden, Chaukhtagyi- og Swedagon-pagoderne)
 • Privat transport fra Yangon hotel til lufthavn

Dette er ikke inkluderet i prisen Fold ind Fold ud

 • Gouda årsrejseforsikring hele verden inkl. afbestillingsforsikring kr. 1.145 per person (over 70 år - tillæg på kr. 360). Tillæg for bagage kr. 230. Tillæg for afbestillingsværdi over kr. 30.000
 • Gouda afbestillingsforsikring uden køb af Gouda årsrejseforsikring - 6% af rejsens pris
 • Provinstilslutning med SAS fra kr. 1.300 inkl. skatter og afgifter
 • Drikkevarer og forplejning ud over de i programmet nævnte
 • Byzone-entré til: Mandalay, Bagan, Inlesøen og Yangon
 • Visum til Myanmar kr. 500 (arrangeres af Stjernegaard Rejser)
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører
 • Bådtransport mellem Inle-sø hotellet og havnen
 • Ekspeditionsgebyr på kr. 200 pr. ordre
 • Tillæg for ansvarsrisiko og sikkerhedsfond

Gouda årsrejseforsikring hele verden inkl. afbestillingsforsikring

I kan med fordel købe rejseforsikring til følgende reducerede priser hos Stjernegaard.

Gouda har specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Gouda har sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

 • Tillæg for personer over 70 år - kr. 360
 • Tillæg for bagage - kr. 230
 
fra kr. 1.145 pr. person
 • Fuld dækning! Ingen selvrisiko!
 • 24 timers dansk lægehjælp (Goudas egen alarmcentral)
 • Behandling på offentligt og privat hospital
 • Personlig sikkerhed
 • Hjemtransport (ubegrænset)
 • Dækning af egenbetaling (ubegrænset)
 • Tilkald/ledsagelse (2 personer)

Gouda afbestillingsforsikring uden køb af Gouda årsrejseforsikring

Gouda har specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Gouda har sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

 
6% af rejsens pris pr. person
 • Fuld dækning! Ingen selvrisiko!
 • 24 timers dansk lægehjælp (Goudas egen alarmcentral)
 • Behandling på offentligt og privat hospital
 • Personlig sikkerhed
 • Hjemtransport (ubegrænset)
 • Dækning af egenbetaling (ubegrænset)
 • Tilkald/ledsagelse (2 personer)
Renovering af Shwedagon-pagoden

Bemærk, at Shwedagon-pagoden i Yangon renoveres fra september 2018 til marts 2019. I denne periode vil pagoden være delvis dækket af stillads.

Hele området vil dog være åbent for besøgende. 

Ex. tillæg over jul og nytår

Tillæg fra 22. dec - 08. jan på strandhotellet (5 nætter) fra ca. kr. 500 pr. person

Børneregler

Barn A: 1 barn u/ 12 år, inkl. morgenmad, i egen seng, deler værelse med 2 voksne.

Barn B: 1 barn u/ 18 år, inkl. morgenmad, i egen seng, deler værelse med 2 voksne.

Maksimalt 2 voksne og 2 børn på værelset.

Vejrforhold på Ngapali Beach

Afrejse fra maj - okt er ikke muligt på grund af vejrforholdene på Ngapali Beach.

Skulle I ønske at rejse i nævnte periode kan vi sagtens finde alternativer til Ngapali Beach - kontakt vores rejsekonsulenter og forhør om mulighederne.

Alt dette er inkluderet i prisen Fold ind Fold ud

 • Flyrejse med Thai Airways fra København til Mandalay via Bangkok. Retur fra Yangon til København via Bangkok
 • Alle skatter og afgifter
 • Privat transport fra Mandalay lufthavn til hotel
 • 2 nætter i Mandalay med morgenmad
  Godt: Kyi Tin, superior værelse
  Ekstra godt: Bagan King Mandalay, superior værelse
 • Heldagsudflugt med lokalguide til Amarapura og Mandalay, inkl. frokost (U-Bein-broen, Mahamuni Paya, Shwe Inbin-klostret, Kuthodaw-pagoden og solnedgang ved Mandalay Hill)
 • Indenrigsfly fra Mandalay - Kengtung
 • Privat transport med lokalguide fra Kengtung lufthavn til hotel
 • 4 nætter i Kengtung med morgenmad
  Godt & Ekstra godt: Princess Hotel, superior værelse
 • 3 heldagsudflugter i Kengtung og omegn med lokalguide (lokalt marked, vandbøffelmarked, trekking i bjergdale, sletter og rismarker med besøg i minoritetslandsbyer, hvor Palaung-, Lahu-, Akha- og Enn-stammerne er bosiddende)
 • Privat transport fra Kengtung hotel til lufthavn
 • Indenrigsfly fra Kengtung - Heho
 • Privat transport fra Heho til Inle-søen 
 • 3 nætter ved Inlesøen med morgenmad
  Godt: Paramount Inle Lake, deluxe værelse
  Ekstra godt: Pristine Lotus Spa Resort, flydende duplex
 • Heldagsudflugt med lokalguide på Inlesøen (flydende landsbyer, marked, haver, marker, In Thein-pagoderne, kloster, væveri, Intha-fiskerne og Phaungdaw Oo-pagoden)
 • Privat transport fra Inle-søen til Heho lufthavn
 • Indenrigsfly fra Heho til Thandwe (på dag 11)
 • Privat transport fra Thandwe lufthavn til Ngapali hotel t/r
 • 5 nætter i Ngapali med morgenmad
  Godt:
  Bay View Resort, bungalow
  Ekstra godt: Bay View Resort, bungalow beach front
 • Indenrigsfly fra Thandwe til Yangon
 • Privat transport fra Yangon lufthavn til hotel
 • 1 nat i Yangon med morgenmad
  Godt: Clover City Plus Hotel, superior værelse
  Ekstra godt: Summit Park View hotel, superior værelse
 • Heldagsudflugt med lokalguide i Yangon (gåtur i Yangons etniske kvarterer, Strand Hotel, Sule-pagoden, Chaukhtagyi- og Swedagon-pagoderne)
 • Privat transport fra Yangon hotel til lufthavn

Dette er ikke inkluderet i prisen Fold ind Fold ud

 • Gouda årsrejseforsikring hele verden inkl. afbestillingsforsikring kr. 1.145 per person (over 70 år - tillæg på kr. 360). Tillæg for bagage kr. 230. Tillæg for afbestillingsværdi over kr. 30.000
 • Gouda afbestillingsforsikring uden køb af Gouda årsrejseforsikring - 6% af rejsens pris
 • Provinstilslutning med SAS fra kr. 1.300 inkl. skatter og afgifter 
 • Drikkevarer og forplejning ud over de i programmet nævnte
 • Byzone-entré til: Mandalay, Bagan, Inlesøen og Yangon
 • Visum til Myanmar kr. 500 (arrangeres af Stjernegaard Rejser)
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører
 • Bådtransport mellem Inle-sø hotellet og havnen
 • Ekspeditionsgebyr på kr. 200 pr. ordre
 • Tillæg for ansvarsrisiko og sikkerhedsfond

Vejret i Myanmar

Myanmar har, som store dele af Asien, 3 sæsoner. Sydvest monsunen præger vejret fra midt maj til sidst i oktober. I denne periode kommer ofte nedbør som hovedsageligt falder om eftermiddagen og aftenen. 

I det centrale Myanmar regner det mest i august og september, mens den tørre periode er fra november til maj. Den køligste periode er fra december til og med januar, hvor man kan opleve nattemperaturer helt ned til frysepunktet i højlandet. Dagstemperaturerne ligger på behagelige 22-25 grader. Derfor anbefaler vi, at I medbringer både sommertøj samt lange bukser og en lun trøje til om aftenen.

 • Bagan
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
25° C 27° C 30° C 30° C 30° C 27° C 26° C 26° C 25° C 25° C 26° C 25° C
13° C 13° C 15° C 18° C 20° C 19° C 18° C 18° C 18° C 17° C 16° C 13° C
0 mm 0 mm 0 mm 0 mm 24 mm 18 mm 18 mm 18 mm 27 mm 18 mm 9 mm 0 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

 • Ngapali
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
23° C 23° C 23° C 25° C 26° C 27° C 26° C 23° C 25° C 26° C 25° C 26° C
10° C 10° C 11° C 15° C 18° C 19° C 18° C 16° C 13° C 14° C 12° C 12° C
0 mm 0 mm 0 mm 0 mm 51 mm 420 mm 291 mm 420 mm 114 mm 30 mm 12 mm 0 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

 • Mandalay
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
29° C 32° C 36° C 38° C 37° C 34° C 34° C 33° C 33° C 32° C 30° C 28° C
13° C 15° C 20° C 24° C 25° C 25° C 25° C 25° C 24° C 23° C 20° C 14° C
4 mm 2 mm 1 mm 38 mm 144 mm 129 mm 78 mm 133 mm 156 mm 185 mm 38 mm 7 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

 • Inlesøen
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
27° C 32° C 36° C 38° C 37° C 31° C 30° C 30° C 31° C 30° C 28° C 28° C
17° C 22° C 27° C 30° C 31° C 28° C 27° C 26° C 26° C 25° C 22° C 21° C
7 mm 6 mm 0 mm 3 mm 135 mm 407 mm 343 mm 300 mm 251 mm 158 mm 73 mm 2 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

 • Yangon
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
32° C 35° C 36° C 37° C 33° C 30° C 30° C 30° C 30° C 32° C 32° C 32° C
18° C 19° C 22° C 24° C 25° C 25° C 24° C 24° C 24° C 24° C 22° C 19° C
5 mm 2 mm 7 mm 15 mm 303 mm 547 mm 559 mm 602 mm 368 mm 206 mm 60 mm 7 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

 • burma_fit katalog forside
  Myanmar - Rejseforslag
  Individuelle rejser, evt. m/ udflugter - 8 sider

Tak for din bestilling

Vi sender dig kataloget/katalogerne indenfor et par hverdage.

Bestil kataloger

Bestil vores specialkataloger i dag, så sender vi det gratis med posten indenfor et par hverdage.

Vælg venligst ét katalog. Du må højst vælge 3 kataloger

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din bestilling af katalog. Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Andre spændende rejser

 • Se rejsen

  VIETNAM

  Pragtfulde Vietnam

  17 dage fra kr. 17.590

  • Oplevelser inkl. strandferie
  • Fly på de lange stræk
  • Inkl. udflugter i Mekongdeltaet
  • Gode, ekstra gode eller deluxe-hoteller
 • Se rejsen

  VIETNAM

  Vietnams 7 vidundere

  17 dage fra kr. 16.545

  • Oplevelsesspækket rejse
  • Besøg hos minoriteterne i Sapa
  • Lokaltransport med fly og tog
  • Gode, ekstra gode eller deluxe-hoteller
 • Se rejsen

  VIETNAM

  Vietnams landlige idyl

  17 dage fra kr. 18.945

  • Besøg hos etniske minoriteter
  • Inkl. udflugter i Mai Chau
  • Landlig idyl i Dalat og Mekong
  • Gode, ekstra gode eller deluxe-hoteller
 • burma - burma_befolkning_boern_04
 • burma - bagan_ayarwaddy_flod_fisker
 • burma - bagan_tempel_02
 • burma - bagan_tempel_18
 • burma - burma_befolkning_boern_02
 • burma - burma_befolkning_kvinde_02
 • burma - ngapali_beach_01
 • burma - burma_munk_14
 • burma - old bagan_thatbyinnyu_phaya_01
 • burma - burma_befolkning_boern_15
 • burma - shwe inn thein paya_pagode_01
 • burma - yangon_shwedagon golden pagoda_06
 • burma - inle lake_befolkning_06
 • burma - inle lake_hus_08
 • burma - yangon_shwedagon_01