Gennem pagodernes land - En Myanmar rejse for entusiaster
Gennem pagodernes land
Gæsternes vurdering
★★★★★
★★★★★
4.5 (14 anmeldelser)

Gennem pagodernes land

Individuel rejse
18 dage fra kr. 23.785

Let trekking i Myanmars maleriske natur med besøg i minoritetslandsbyer og overnatning på et gammelt munkekloster.

Tag med til Myanmar, hvor imponerende oplevelser venter og vil overraske og overvælde selv den mest berejste. I skal opleve den unikke munkekultur i Mandalays gader og stræder. Tempelsletten med mere end 2000 templer og pagoder i Bagan. Trekking i landets mest frodige område, Shan staten, hvor I skal overnatte i en minoritetslandsby og vandre blandt irgrønne rismarker, blomsterfyldte sletter og indtage den maleriske natur, som selv Van Gogh ville have sat en ære i at overføre til lærred.

I skal bo ude på den eventyrlige Inlesø sammen med Intha-folket, som holder til her i flydende landsbyer og har opbygget en særegen civilisation med flydende landbrug på den smukke sø. Videre går turen til en af Sydøstasiens smukkeste sandstrækninger, Ngapali stranden, hvor I får tid til at lade turens mange indtryk fæstne sig.

Rejsen afsluttes i Yangon, Myanmars mest travle og moderne by, som står i skærende kontrast til resten af det fascinerende land. En rejse vi lover sent vil gå i glemmebogen, og som sætter fokus på både kultur, historie, natur og badeferie, alt sammen i et tempo, så alle kan nå at få sjælen med.  

Turen i overblik

Rute og højdepunkter

Se detaljeret dagsprogram >
Dag 1.
København - Mandalay
I flyver med Thai Airways fra København til Mandalay via et kort stop i Bangkok, hvor I ankommer næste morgen.
Dag 2.
Mandalay
Ankomst i Mandalay om morgenen. Efter paskontrol og bagageudlevering venter jeres lokalguide og chaufføren, der tager jer på byrundtur før indtjekningen på hotellet, som først er muligt efter kl. 14. Kloster- og tempelbesøg med verdens største bog og siddende Buddha, samt solnedgang set fra Mandalay Hill.
Dag 3.
Mandalay
Dagen er på egen hånd med mulighed for at udforske Mandalay og omegn. Besøg i tre tidligere kongebyer, sejlads på Ayeyarwaddy-floden for at se verdens største udhuggede pagode ”Mingun”. Gå en tur i Mandalays stræder og kvarterer og oplev den store landsby helt nært.
Dag 4.
Mandalay - Bagan
Sejlads 8-9 timer fra Mandalay til Bagan, hvor I kan følge livet på og langs floden frem til den UNESCO-beskyttede tempelslette i Bagan, der med sikkerhed imponerer og overrumpler alle.
Dag 5.
Bagan
Med lokalguide skal I på opdagelse blandt mere end 2000 velbevarede templer, pagoder og stupaer. Dagen starter dog først ved det farverige marked.
Dag 6.
Bagan
Dagen er til fri disposition. Gå en tur eller lej cykler og gå på opdagelse i Bagan og omegn, eller måske trækker swimmingpoolen og en slappedag på hotellet mere.
Dag 7.
Bagan - Kalaw
Tidlig afgang fra Bagan. I flyver til Heho hvor der er privat transfer til Kalaw via Pindaya-grotterne, som huser tusinder af Buddhastatuer - et rigtigt overvældende syn. I ankommer til fin bjergby om eftermiddagen.
Dag 8.
Trek: Kalaw - Hti Thein
I starter jeres 2 dages trek i Lamain-landsbyen, hvor Danu-stammen er bosiddende. I skal vandre omkring 4-5 timer med te- og frokoststop i de landsbyer, I passerer undervejs. Sent om eftermiddagen ankommer I til Hti Thein-landsbyen, hvor en traditionel aftensmad er forberedt til jer. I overnatter i landsbyens kloster.
Dag 9.
Trek: Hti Thein - Inlesøen
I vandrer omkring 5 timer, hvor målet er Inlesøen. Dagen i dag byder på frodig natur og autentiske bjerglandsbyer med PaO-minoriteten. Der er sørget for transport til jeres dejlige hotel, når I når Inlesøen.
Dag 10.
Inlesøen
Tur med lokalguide i egen båd. I besøger bl.a. Inn Thein-pagoderne, junglelandsby, flydende marked, landsbyer, haver og vuggende marker. Et væveri, kloster og den hellige pagode Phaungdaw Oo.
Dag 11.
Inlesøen
Dagen er på egen hånd med mulighed for at besøge flere seværdigheder, som nemt kan arrangeres via jeres hotel.
Dag 12-15.
Inlesøen - Ngapali
De næste par dage er afsat til afslapning. I flyver til en af de smukkeste strandstrækninger i Sydøstasien, Ngapali-stranden.
Dag 16.
Ngapali - Yangon
En sidste dukkert kan lige nås, inden I flyver mod Yangon. Der er arrangeret citytur med lokal guide i Myanmars største by, med China Town, India Town, Sule-, Chaukhtatgyi- og Swedagon-pagoderne.
Dag 17.
Yangon - København
Dagen er til fri disposition indtil sidst på eftermiddagen, hvor I bliver hentet på jeres hotel og kørt til Lufthavnen. Ankomst Københavns Lufthavn tidligt næste morgen.
Dag 18.
Hjemkomst
Se detaljeret dagsprogram >
Kontakt os
Stine Solbjerg Sørensen
ss@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
Kontakt os
Birgitte Willumsen
bw@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Birgitte Willumsen
Kontakt en rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

burma - inle lake_fisker_21

Dagsprogram Myanmar

Dag 1. Fra København til Mandalay

I flyver østover til Myanmar, via et kort stop i Bangkok, og lander i Mandalay næste morgen.

Dag 2. Mandalay, guidet tur i Mandalay og Amarapura

I lander i et af Sydøstasiens mest eksotiske lande, i den gamle hovedstad Mandalay, som var hovedstad fra 1857-1885, indtil landet kom under britisk herredømme, og hovedstaden blev flyttet til Yangon (Rangoon). I dag er Mandalay Myanmars næststørste by og landets buddhistiske religiøse centrum. Mere end 60 % af Myanmars munke er bosiddende i denne del af landet. Munkene myldrer overalt i Mandalays små gader og stræder med kronragede isser, og det tunge bordeaux munkeklæde viklet omkring deres spinkle kroppe.

Efter bagageudlevering og visa formaliteterne står chauffør og guide klar i ankomsthallen til at tage hul på jeres tætpakkede dagsprogram, som nok skal sørge for, at I ikke lammes af jetlag. Desuden kan man I Myanmar først tjekke ind på hotellerne efter kl. 14. Så for at udnytte tiden bedst muligt, sætter I kurs mod Amarapura. Mandalays morgentrafik byder på en god blanding af ældre bilmodeller, overlæssede knallerter, cyklister i massevis fra alle retninger og et par oksekærrer, som stadig er en del af det normale bybillede, og her vil det virkelig bundfælde sig, at I er kommet til en tilbagestående, men unik, verden.

Den første og en af de mest populære seværdigheder I kommer til at se, er den ikoniske træbro U-Bein, som så majestætisk krydser den smukke Taungthamen sø. Broen er bygget i teaktræ og er den længste af sin slags, og benyttes dagligt af hundredvis af lokale, der ønsker at komme tørskoet frem og tilbage mellem deres hjem og rismarkerne. Det tager ca. et kvarter at vandre over den 1,2 km lange og knirkende teaktræsbro, som står stort set intakt fra den blev opført i 1782. Et unikt stykke tømrerarbejde. 

Herefter er det blevet tid til en bid frokost, som I skal nyde i en hyggelig lokal restaurant, beliggende ved Ayeyarwaddy-flodens kant. Floden er en vigtig livskilde for Mandalays bønder og fiskere. Vand i rigelige mængder er essentiel for især rismarkernes overlevelse. Ris dyrkes over alt i landet og er hovedbestanddelen i ethvert traditionelt burmesisk måltid. Det er en rigtig lang og hård proces at dyrke ris. Den tager omkring tre måneder fra start til slut. Det er tankevækkende, at der bliver slidt så hårdt i markerne, og kiloprisen på ris verden over er så lav!

Efter en velsmagende frokost drager I videre mod dagens næste seværdigheder, som tæller Shwe Inbin træklostret, Mahamuni Paya og Kuthodaw pagoderne. Tre af Mandalays mest særprægede relikvier. Imponerende træudskæringer, så detaljerede, at man helt glemmer at trække vejret ved Shwe Inbin træklostret. Den overdådige Mahamuni Paya pagode med den siddende Buddha, som er den eneste buddhafigur i verden, der hver morgen får børstet tænder af munkene, som bor i pagoden! Dagens sidste helligdom er Kuthodaw pagoden, hvor I kan se verdens største bog, som er skrevet på pali, et helligt buddhistisk skriftsprog.  Bogen har 1407 sider, som alle er udhugget i marmor, og det siges at ville tage 450 dage at læse det hele, forudsat man kan tyde pali.  

I afslutter dagen på toppen af Mandalay Hill, hvor I skal opleve jeres første burmesiske solnedgang. Herefter er det blevet tid til at tjekke ind på hotellet og måske få et velfortjent hvil inden aftensmaden på en af Mandalays mange restauranter. 

Overnatning: Mandalay
Kontakt os
Stine Solbjerg Sørensen
ss@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
Kontakt os
Birgitte Willumsen
bw@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Birgitte Willumsen
Kontakt en rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Dag 3. Mandalay på egen hånd

Dagen i dag er afsat til, at I på egen hånd kan gå på opdagelse i Mandalay og omegn. Der er rigtig mange ting at tage sig til, da området oser af historie og kultur. I har allerede set den ene gamle kongeby, Amarapura, men tæt på Mandalay ligger de andre historiske kongebyer Inwa og Sagaing, som bestemt også er værd at besøge med fine gamle kongebygninger, templer, stupaer og klostre. Mandalays gader og stræder er også spændende i sig selv. Mange familier har gennem generationer levet af håndværk som sølvarbejde, træskæring, silkevævning og guldbladsproduktion. Kig ind i de forskellige små foretagender og se, hvordan det foregår, og køb evt. et par små guldbladspapirer til at have med som offergave til næste tempelbesøg.

Mandalays munkeliv kan opdages fra første parket ved det store Mahagandayon kloster kompleks. Lej evt. en af Mandalays finurligt indrettede taxaer og kør om morgenen, så I kan nå at opleve morgen-almissen, hvor mere end 1000 munke og novicer i bordeaux klæder, i mediterende tilstand, står i lange rækker og venter på at modtage almisse i deres uundværlige almisse skål.

I Myanmar skal alle drengebørn, mindst én gang, før de bliver 18 år, i munkelære og bo i kloster, så de kan blive oplært i den buddhistiske tro. Buddhismen er ikke en egentlig religion, men en trosretning, som har mange tilhængere over hele verden, især i Asien. Det er tilladt, på egen hånd, at gå rundt og udforske klosterets kæmpe grund, som består af køkkener, sovesale, klasseværelser, pagoder og meget mere, som er med til at give et godt indblik i den burmesiske munks tilværelse, som ikke kunne være mere anderledes end den, vi kender til i Danmark.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Mandalay

Dag 4. Mandalay - Bagan via Ayeyarwaddy-floden

Efter en tidlig morgenmad og udtjekning bliver I kørt til Mandalays flodleje, hvor hurtigfærgen til Bagan afgår hver morgen kl. 6.00. Det afhænger af vandstanden i Ayeyarwaddy-floden, hvor hurtigt I når frem til Bagan, men I skal regne med en heldags sejltur på omkring 8-9 timer. I har en skøn dag foran jer. Floden er ikke bredere end, at I fra første parket kan følge livet på og langs floden, som byder på maleriske landsbyer og modsejlende pramme lastet til randen for at fragte varer mellem de større byer. Den lille færge er i god stand og har aircondition indendørs, samt et overdækket soldæk, hvor I kan sidde i ro og mag og nyde en kop friskbrygget burmesisk kaffe, mens I flyder afsted omgivet af idyl og flodleben. Omkring frokosttid tages der imod bestillinger på enten stegte nudler eller ris. Der er også en lille café, som sælger forfriskninger og snacks under hele turen.

I ankommer til Bagan sent på eftermiddagen, eller tidligt om aftenen, hvor der er privat transfer til jeres hotel. Efter tjek ind er resten af aftenen ledig til at slappe af eller udforske den nye by, inden morgendagens guidede tempeltur.

Overnatning: Bagan

Dag 5. Bagan, udflugt på tempelsletten

Når man siger, at Myanmar er templernes land, er det ikke mindst tempelsletten i Bagan (udtales Pagan), man refererer til. Engang i fordums tid blev der bygget i tusindvis af templer, stupaer, pagoder og andre helligdomme på et areal, der ikke er større end Amager (104 km2). Men krige og jordskælv har hærget det lille område, og fjernet omkring 10.000 af helligdommene. I dag er området fredet af UNESCO og et sandt paradis for arkæologer at rode rundt i, da der stadig er omkring 2100 fredede templer tilbage på sletten. I skal dog ikke se alle templerne, men sammen med jeres guide udforske de mest interessante, fordi de repræsenterer forskellige tidsperioder og arkitektur, samt byder på både buddhastatuer, vægmalerier, kalkmalerier og andre smukke udsmykninger. I får nogle unikke smagsprøver, som viser, at et tempel ikke bare er et tempel i Myanmar.

Før jeres tempeltur starter, kigger I forbi Bagans lokale farvestrålende marked, som er en god start på dagen, og som kan bringe smil frem på læberne. I afslutter dagen på Bagan-højen, hvor man i ro og mag kan nyde solens stråler sænke sig over tempelslettens tusindvis af spir og forgyldte templer.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Bagan

Dag 6. Bagan, på egen hånd

Dagen er afsat til afslapning eller oplevelser på egen hånd. Receptionen på jeres hotel vil være behjælpelig med at komme med turforslag både inden for - og uden for tempelsletten. Det er rigtig populært at leje cykler og begive sig ud blandt oksekærrer og pælehuse i Bagans landlige idyl. Mount Popa er også en oplagt mulighed, men det er en heldagsudflugt.

Popa bjerget er et imponerende vulkansk kegleformet bjerg, som skyder op af jorden. På toppen af bjerget ligger et tempel, som også er et yndet pilgrims- og udflugtsmål for Myanmars befolkning. Faktisk valfarter mange her til langvejs fra for at tilbede forskellige animistiske ånder, der kaldes "nats". Der er 777 trin op til helligdommen på toppen af den stejle Popa, hvor I kan møde de forskellige "nats". Det er en god idé at medbringe vand og en hat, for det er varmt, og de mange trin kræver sit.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Bagan

Dag 7. Bagan - Kalaw med besøg ved Pindaya-grotterne

I skal rigtig tidligt op, for det eneste daglige fly afgår ikke meget senere, end hanen galer. Til gengæld får I så meget mere ud af dagen og tid til at se de imponerende Pindaya-grotter på jeres vej til Kalaw. Der er privat transfer fra Heho lufthavn til Kalaw, bjergbyen som englænderne søgte til, når Yangon blev for varm og fugtig. Første stop er Pindaya-grotternes tre huler, hvor tusinder af pilgrimme gennem tiderne har opstillet et utal af buddha-statuer i alle størrelser og stillinger. Et overvældende syn, hvor I nemt kan bruge nogle gode timer på at gå på opdagelse.

I ankommer til Kalaw omkring frokosttid, og efter tjek ind på jeres hotel er resten af dagen på egen hånd. Bjergbyen ligger i1300 metershøjde og er rigtig hyggelig. Byen er kendt for tre ting: Enestående natur, den mest velsmagende "Shan nuddelsuppe" i hele Myanmar og fem dags markedet.

Den imponerende natur er allerede på programmet med jeres forestående trekkingtur. Nuddelsuppen kan nemt opsnuses i de mange små gadecaféer i den fine by. Markedet ligger ved "Merchant Road" og åbner hver morgen omkring kl. 6.00, når de lokale sætter deres hjemmebyggede stande op, som tit blot er en stor presenning, der bliver bredt ud på jorden, hvor varerne bliver lagt. Hver femte dag kommer bjergminoriteterne også til markedet for at sælge deres lokale produkter, hvilket har været med til at give markedet dets navn. Det er sjældent, de lokale ser blå øjne, så I skal regne med, at I nok kommer til at udgøre markedets største attraktion. En rigtig finurlig oplevelse som kan nås, hvis I står rigtig tidligt op i morgen, inden jeres to dages trekking begynder.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Kalaw

Dag 8. Trekking Kalaw - Htee Tein med minoritetslandsbyer og vidunderlig natur

Efter morgenmaden vil lokalguiden hente jer på hotellet. I skal forinden have pakket, så I kun har en let oppakning med på jeres to dages vandretur. Resten af bagagen vil blive kørt til jeres hotel ved Inlesøen til opbevaring. Sammen med den dygtige lokale guide bliver I, på den lokale måde, kørt på ladet af en lastbil til Lamaine landsbyen, hvor jeres eventyrlige trekking starter. Danu-minoriteten er bosiddende her, så I starter selvfølgelig med en rundvisning i den primitive landsby, som består af hjemmeflettede pælehuse, hvor en lang slange af landsbyens børn fnisende følger med, hvor I end går og står, inden I begiver jer ud i den storslåede natur.

Sammen med jeres guide byder det næste par dage på vandreture i ubeskrivelig smuk natur og landsbyliv med smil og imødekommende lokale. I dag skal I vandre omkring fire timer, og guiden vil udførligt forklare om både flora og fauna, og hvordan de lokale på bedst mulig vis udnytter naturens ressourcer, som er med til at berige deres daglige liv.

Kameraerne vil for alvor komme på overarbejde, fordi I kommer helt tæt på det autentiske Myanmar, som vil vise jer landlig idyl i bedste stil. I skal vandre på ujævne ildrøde grusstier, omgivet af små hjemmeflettede palmebladshytter, og trekke gennem dybe dale og frodige sletter, omkranset af stejle bjergskråninger så langt øjet rækker. I markerne går vandbøflerne, der trækker den hjemmebyggede plov, mens bønderne står på ploven med pisken i hånden og med små tsk-tsk lyde får vandbøflen til at gå hurtigere.

I gør holdt ved Taung Yo landsbyen, hvor I kan sidde og hvile lidt i skyggen, mens I får serveret en kop te, brygget på blade fra de omkringliggende plantager. Ud over te bliver der dyrket meget hvede, ris, kartofler, sesam og chili i området. Efter jeres tepause går turen videre, denne gang også på asfalterede mindre veje, hvor man bliver nødt til stille sig i vejkanten, når lastbiler og oksekærrer skal forbi. Lastbilerne er som regel lastet til bristepunktet, og har lokale siddende på toppen af læsset, da der ikke er plads til dem andre steder. Med brede smil vil de vinke til jer i forbifarten, da man i Myanmar altid hilser på såvel bekendte som fremmede.

I passerer mange forskellige landsbyer, og det er pudsikalawgt at opleve kontrasterne. Nogle af landsbyerne har forholdsvis moderne faciliteter som tv, da de har strøm, mens man i landsbyen klods op ad den moderne lever på primitiv vis uden strøm og rindende vand, som de altid har gjort.

Frokosten bliver forberedt til jer på traditionel burmesisk vis i Pack to Pauk landsbyen. Alle I vil møde på jeres vej, gående eller stående, vil sende jer deres brede smil og et "mingalarbar", som er den burmesiske hilsen. Med maverne fulde drager I videre mod Hti Thein landsbyen, hvor I skal overnatte på byens lille munkekloster. Det er simpelt, men rent og pænt. Aftensmaden bliver højst sandsynligt tilberedt i et udendørs køkken, hvor I kan nå at se hønen gå rundt og kagle, inden den får skåret halsen over, bliver plukket og puttet i gryden, før den ender på jeres tallerkener.

Efter aftensmaden vil lokalguiden hjælpe jer med at oversætte landsbyhistorier, som de ældre mænd sikkert vil stå i kø for stolt at fortælle. Med hovederne fulde af indtryk, og måske lidt ømme fødder, falder I nok i søvn, før hovedet har ramt puden.

Måltider:
 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag
Overnatning: Landsby

Dag 9. Trekking Htee Tein- Inlesøen, blandt okser, rismarker og bambusskov

I spiser morgenmad med galende haner og legende børn som tilskuere. I har omkring fem timers vandring foran jer i et let kuperet terræn. I krydser en masse plantager med te, samt marker med sesam og chili på vej til dagens mål ved Inlesøens bred. Markerne forsyner hele Myanmar, og der er nok af høsten til også at kunne eksportere til udlandet. I krydser hjemmebyggede bambusbroer, som sørger for, at I kan komme tørskoede over rislende åer og brusende bække, der fungerer som vandingssystemer til markerne. Rismarkerne i området er til eget forbrug. Dem skråner I ind over på det sidste stykke ned til søen. Okser står eller ligger langs markerne i skyggen og tygger dovent drøv, mens de nyder deres daglige hvil. Langs de snoede stier kan I skimte børn på lange skolebænke af træ i slidte skolebygninger uden glas i de brede vinduer, hvorfra de i kor læser højt af det, lærerinden har skrevet på tavlen.

Klokkerne fra de omkringliggende klostre og templer bimler og bamler, når solen står højest på himlen som tegn på, at det er ved at være tid til frokost i en lille nærliggende landsby. Når I når til en kæmpemæssig bambusskov, er I næsten ved at være i mål. Den frodige skov leder ind til In Theins junglelandsby, hvor menneskene virkelig lever ekstremt primitivt. Et overvældende syn, som I skal udforske lidt nærmere på jeres tur på Inlesøen næste morgen.  

I har fået tilbagelagt omkring 50 km det sidste par dage, og en lille båd ligger klar ved landsbyens vandløb, som er en lille biflod, der fører ud til den store Inle-sø, og båden bringer jer videre til hotellet, hvor jeres bagage står klar til at blive båret ind på jeres værelse, efter at I har tjekket ind.

Resten af dagen er på egen hånd, og tidsmæssigt passer det perfekt til afslapning på jeres terrasse i de hjemmebyggede bambus solstole med en sundowner i glassene, mens den orange sol langsomt forsvinder bag bjergtoppene i vest.

Måltider:
 • Morgenmad
 • Frokost
Overnatning: Inlesøen

Dag 10. Inlesøen, guidet tur til søens flydende seværdigheder

I vågner op til fuglefløjt og plasken fra Intha-fiskernes årer. Fiskerne er kendt for deres særprægede måde at ro med både arme og ben. Det gør dem i stand til samtidig at fiske og ro de små træbåde, mens de står på et ben og ror med det andet snoet om en åre. Således har de begge hænder fri til at fiske ved at sænke de koniske fiskeruser ned over de fisk, de får øje på i vandet.

Dagens program er tæt pakket, da søen byder på mange seværdigheder. I en privat båd og med lokal guide skal I udforske den store sø, som er22 km. lang og11 km. bred, og som har et af de mest bemærkelsesværdige mikro-samfund i verden, hvor alt foregår til vands. Ude på søen findes mange primitive familieværksteder, som gennem generationer har udviklet særlige teknikker inden for sølv-, guld-og tekstilbranchen. I skal bl.a. besøge en landsby, som fra lotusblomstens solide stilke udvinder snor, som benyttes til fremstilling af burmesernes nationaldragt "longyien". Det er en slå-om-nederdel, som både benyttes af mænd, kvinder og børn.

I zig-zagger videre på den store sø, hvor det daglige liv kommer helt tæt på jer med Intha-fiskerne, som med deres teknik kan gøre selv den dygtigste balletdanser misundelig, når de dagen lang står i deres lille jolle balancerende på et ben og ror, for at ro med det andet. Vuggende marker og haver flyder kunstigt på søen med et væld af tomater, salater og kål med mere, som ikke kun er med til at forsyne områdets befolkning med fødevarer, men faktisk også resten af landet. Inlesøens tomater er meget velsmagende, så gør jer selv den tjeneste at smage på dem, måske til frokost på en flydende restaurant.  

Inden frokosten skal I også gøre ophold ved et rustikt flydende kloster, og ved det flydende 5-dags-marked. På markedet bliver der solgt alt fra frisk frugt til de nyeste DVD-film, som koster 1 usd stykket, og som især de unge munke-novicer kaster sig over. Mon de har et særligt DVD rum i klostrene? Markedet er utrolig farvestrålende, ikke mindst på grund af de mange forskellige minoriteter, som bærer deres traditionelle klædedragter, og som valfarter til markedet fra alle søens hjørner for at proviantere og få den nyeste sø-sladder.

Dagens sidste seværdigheder er In Thein pagoderne og Phangdaw Oo-pagoden. Sidstnævnte huser fem meget hellige guldbladsbelagte sten, der skal symbolisere Buddha. Hvert år i oktober måned er der en hellig buddhistisk festival, hvor fire af de fem sten sejles rundt på søen i et specielt konstrueret guldbladsbelagt skib, der besøger alle landsbyer i og omkring søen. Alle fem sten må aldrig samtidig fjernes fra pagoden, da det betyder ulykke. Når alle stenene er samlet igen tilbage i pagoden, afsluttes festivalen med en række hellige ceremonier.

In Thein pagoderne ligger ved Inlesøens vestbred, godt gemt i den junglelignende skov, der breder sig til de omkransende bjerge. I går gennem den junglelandsby, I passerede i går, der ligger ved søbredden, og som fører op til In Thein. Her vil I virkelig føle jer hensat til en svunden tid. Skovens ro er mageløs, I kan høre den rislende bæk, måske nogle lyde fra skovens småkryb, og man kan næsten se, hvordan de kæmpestore bambus vokser minut for minut.

Roen vil dog snart blive afløst af landsbyens legende børn, når I nærmer jer landsbyhusene, hvor ungerne løber næsten nøgne rundt, måske med et trillebånd i form af et udslidt cykeldæk, som de styrer med en lille pind. Primitive lege, der ligner arv fra den vestlige verden for hundrede år siden. Trapperne, som leder op til pagoderne, ligger klods op ad landsbyen, men det er ikke de brede trin, der gør, at I taber pusten på toppen. Det er den fortryllende udsigt, der er som taget ud af en Indiana Jones-film. Hundreder af stupaer i alle former og farver tårner sig op, så langt øjet rækker over den eksotiske jungle. Et eventyrligt syn.

Dagen er ved at slutte, så guiden og chaufføren sørger for at bringe jer tilbage til hotellet, så I fra terrassen kan nå at nyde endnu en solnedgang, der hævdes at være en af de mest mageløse i verden. 

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Inlesøen

Dag 11. Inlesøen på egen hånd

Dagen er til fri disposition. I kan nemt få en hel dag til at gå på jeres terrasse, hvorfra I har en storslået udsigt til søens daglige udfoldelser. Men der er også masser af aktiviteter at foretage sig, hvis I ønsker det, og de kan nemt arrangeres via hotellet.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Inlesøen

Dag 12-15. Inlesøen - Ngapali, fra søvand til havvand

Tidlig morgenmad og privat transfer til Heho lufthavn, hvor flyet venter på at tage jer med til Myanmars, hvis ikke Sydøstasiens, bedste strand, som er ved den Bengalske kyst. I lander i Thandwe lufthavn og bliver kørt et kort stykke vej ud til det skønne hotel, som ligger direkte på den kridhvide strand.

Masseturismen har endnu ikke gjort sit indtog her, hvor man har anstrengt sig for, at strandhotellerne falder godt ind i de tropiske omgivelser. Der er ingen anmassende strandsælgere, som prøver at afsætte typiske souvenirs, vandet er krystalklart, og vindretningen her bevirker, at der meget sjældent er tang, alger og affald, som skyller ind på stranden. De næste par dage er der ikke arrangeret udflugter eller noget program, for dagene står i afslapningens tegn. Men gør alligevel jer selv den tjeneste, at gå en tur langs stranden, når tusmørket har sænket sig, og de mange små hyggelige restauranter har sat borde og stole ud i det bløde sand og tændt op i olietønderne, hvorpå de griller frisk fisk og skaldyr. Bedre kan det ikke blive. Selv ikke webergrillen kan konkurrere her.

Hører man ikke til typen, der kan ligge stille, er der også en del aktiviteter, som receptionen i hotellet nemt vil kunne arrangere. Blandt andet er det muligt at komme på snorkel tur og opleve de mange farvestrålende tropefisk under havets overflade, ø-hop med "long-boat" er også en mulighed, eller besøg i den nærliggende landsby, hvor fiskerne helt sikkert stolt vil vise dagens fangst frem. Templer og stupaer findes også i området, alle med unikke historier.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Ngapali

Dag 16. Ngapali - Yangon, guidet gåtur i Yangons eksotiske kvarterer

Der er i dag afgang mod Myanmars største og mest moderne by Yangon, men en tidlig dukkert og morgenmad kan lige nås. I Yangon bliver I modtaget i lufthavnen af en lokalguide, som tager jer med på byrundtur. Mange tror, at byen er Myanmars officielle hovedstad, hvad den også var frem til 2005, hvor regeringen flyttede al administration til Naypyidaw, som er beliggende tæt på Mandalay, og hvor der er adgangsforbud for alle, som ikke arbejder for den burmesiske regering.

Yangon har omkring 5 mio. indbyggere, og byen vokser med lynets hast. Globale virksomheder ønsker at få fodfæste på det burmesiske marked, og med en af Asiens vigtigste havne, ligger Yangon perfekt placeret for den internationale handel. Jeres bytur starter da også nede ved den store havn, Pansodan Jetty og Strand Road, hvorfra I skal gå gennem Yangons mest spændende kvarterer, som byder på victorianske huse fra kolonitiden, og de hektiske kvarterer India Town og China Town, hvor det vrimler med mennesker og eksotiske varer, som sætter især duftesansen på overarbejde.

Chaufføren henter jer senere på et aftalt sted, og kører jer til dagens sidste seværdigheder, Chaukhtagyi pagoden med den største liggende buddha-figur i verden, og til Shwedagon-pagoden, hvor I skal opleve det utrolige farvespil, der gentages dagligt ved solnedgang. Shwedagon er verdens største pagode, som årligt har flere tusinde pilgrimsmunke på besøg. Efter en sidste betagende solnedgang, bliver I kørt til hotellet for at tjekke ind. Aftenen er ung, og Yangon byder på et væld af restauranter, både lokale og internationale, hvor et sidste aftensmåltid kan nydes i den myldrende millionby.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Yangon

Dag 17. Yangon, hjemrejse

Sidst på eftermiddagen bliver I hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvorfra flyet via Bangkok bringer jer mod København. Dagen er indtil da på egen hånd med mulighed for at besøge flere seværdigheder i byen eller evt. gøre de sidste indkøb. Her er Bogyoke-markedet fyldt med muligheder. Markedet er en af byens største og meget levende seværdigheder, hvor I kan få timer til at gå bare som tilskuere. Men husk tiden - og glem heller ikke at prutte om priserne. 

Måltider:
 • Morgenmad

Dag 18. Hjemkomst

I lander i København tidligt om morgenen og en oplevelsesrig tur er for alvor slut. 

Kontakt os
Stine Solbjerg Sørensen
ss@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
Kontakt os
Birgitte Willumsen
bw@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Birgitte Willumsen
Kontakt en rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Priser og datoer

Hotelstandard: Godt
Afrejseperiode
Barn A
Barn B
 
01. nov 2019 - 15. dec 2019
kr. 23.785
kr. 34.930
kr. 22.405
kr. 20.865
kr. 22.405
 
16. dec 2019 - 23. dec 2019
kr. 26.260
kr. 38.070
kr. 24.835
kr. 22.370
kr. 24.835
 
24. dec 2019 - 31. dec 2019
kr. 24.590
kr. 35.735
kr. 23.210
kr. 21.470
kr. 23.210
 
Hotelstandard: Ekstra godt
Afrejseperiode
Barn A
Barn B
 
01. nov 2019 - 15. dec 2019
kr. 24.905
kr. 37.195
kr. 23.415
kr. 21.875
kr. 23.415
 
16. dec 2019 - 23. dec 2019
kr. 27.285
kr. 40.150
kr. 25.760
kr. 23.720
kr. 25.760
 
24. dec 2019 - 31. dec 2019
kr. 25.710
kr. 38.000
kr. 24.220
kr. 22.480
kr. 24.220
 

Gouda årsrejseforsikring hele verden inkl. afbestillingsforsikring

I kan med fordel købe rejseforsikring til følgende reducerede priser hos Stjernegaard.

Gouda har specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Gouda har sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

 • Tillæg for personer over 70 år - kr. 360
 • Tillæg for bagage - kr. 230
 
fra kr. 1.145 pr. person
 • Fuld dækning! Ingen selvrisiko!
 • 24 timers dansk lægehjælp (Goudas egen alarmcentral)
 • Behandling på offentligt og privat hospital
 • Personlig sikkerhed
 • Hjemtransport (ubegrænset)
 • Dækning af egenbetaling (ubegrænset)
 • Tilkald/ledsagelse (2 personer)

Gouda afbestillingsforsikring uden køb af Gouda årsrejseforsikring

Gouda har specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Gouda har sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

 
6% af rejsens pris pr. person
 • Fuld dækning! Ingen selvrisiko!
 • 24 timers dansk lægehjælp (Goudas egen alarmcentral)
 • Behandling på offentligt og privat hospital
 • Personlig sikkerhed
 • Hjemtransport (ubegrænset)
 • Dækning af egenbetaling (ubegrænset)
 • Tilkald/ledsagelse (2 personer)
Renovering af Shwedagon-pagoden

Bemærk, at Shwedagon-pagoden i Yangon renoveres fra september 2018 til marts 2019. I denne periode vil pagoden være delvis dækket af stillads.

Hele området vil dog være åbent for besøgende. 

Ex. tillæg over jul og nytår

Tillæg fra 22. dec - 08. jan på strandhotellet (5 nætter) fra ca. kr. 500 pr. person

Børneregler

Barn A: 1 barn u/ 12 år, inkl. morgenmad, i egen seng, deler værelse med 2 voksne.

Barn B: 1 barn u/ 18 år, inkl. morgenmad, i egen seng, deler værelse med 2 voksne.

Maksimalt 2 voksne og 2 børn på værelset.

Vejrforhold på Ngapali Beach

Afrejse fra maj - okt er ikke muligt på grund af vejrforholdene på Ngapali Beach.

Skulle I ønske at rejse i nævnte periode kan vi sagtens finde alternativer til Ngapali Beach - kontakt vores rejsekonsulenter og forhør om mulighederne.

Alt dette er inkluderet i prisen Fold ind Fold ud

 • Flyrejse med Thai Airways fra København til Mandalay via Bangkok. Retur fra Yangon til København via Bangkok
 • Alle skatter og afgifter
 • Privat transport fra Mandalay lufthavn til hotel
 • 2 nætter i Mandalay med morgenmad
  Godt: Kyi Tin, superior værelse
  Ekstra godt: Bagan King Mandalay, superior værelse
 • Heldagsudflugt med lokalguide til Amarapura og Mandalay, inkl. frokost (U-Bein-broen, Mahamuni Paya, Shwe Inbin-klostret, Kuthodaw-pagoden og solnedgang ved Mandalay Hill)
 • Privat transport fra hotel i Mandalay til havnen og heldagssejltur på Ayeyarwaddy-floden til Bagan
 • Privat transport fra Bagan havn til hotel
 • 3 nætter i Bagan med morgenmad
  Godt: Bawga Theiddhi Hotel, superior værelse
  Ekstra godt: Amazing Bagan Resort, deluxe værelse
 • Heldagsudflugt med lokalguide til Bagans tempelslette med besøg i en god håndfuld UNESCO-templer (bl.a. Swezigon,  Htilominlo, Nathtaukkyaung, Ananda og endnu flere)
 • Privat transport fra hotel i Bagan til lufthavn
 • Indenrigsfly fra Bagan til Heho (Inle-søen)
 • Privat transport fra Heho til Kalaw via Pindaya-grotterne
 • 1 nat i Kalaw med morgenmad
  Godt: Dream Villa Hotel, superior værelse 
  Ekstra godt: Pine Hill Resort, deluxe værelse
 • 2 dages trek med 1 overnatning i lokalt landsbyhus med lokalguide fra Kalaw til Inlesøen.
  Transport fra Kalaw til Lamain-landsbyen, hvor trek begynder. Ca. 5 timers trek om dagen. Inkl. 2 x frokost, 1 x aftensmad og 1 x morgenmad (jeres store bagage bliver sendt til hotel ved Inle-søen). 
 • Privat transport fra Inle-søen til hotel
 • 3 nætter ved Inlesøen med morgenmad
  Godt: Paramount Inle Lake, deluxe værelse
  Ekstra godt: Pristine Lotus Spa Resort, flydende duplex
 • Heldagsudflugt med lokalguide på Inle-søen (flydende landsbyer, marked, haver, marker, In Thein-pagoderne, kloster, væveri, Intha-fiskerne og Phaungdaw Oo-pagoden)
 • Privat transport fra Inle-søen til Heho lufthavn
 • Indenrigsfly fra Heho til Thandwe
 • Privat transport fra Thandwe lufthavn til Ngapali hotel t/r
 • 4 nætter i Ngapali med morgenmad
  Godt: Bay View Resort, bungalow
  Ekstra godt: Bay View Resort, bungalow beach front 
 • Indenrigsfly fra Thandwe til Yangon
 • Privat transport fra Yangon lufthavn til hotel
 • 1 nat i Yangon med morgenmad
  Godt: Clover City Plus Hotel, superior værelse
  Ekstra godt: Summit Park View hotel, superior værelse 
 • Heldagsudflugt med lokalguide i Yangon (gåtur i Yangons etniske kvarterer, Strand Hotel, Sule-pagoden, Chaukhtagyi- og Swedagon-pagoderne)
 • Privat transport fra Yangon hotel til lufthavn

Dette er ikke inkluderet i prisen Fold ind Fold ud

 • Gouda årsrejseforsikring hele verden inkl. afbestillingsforsikring kr. 1.145 per person (over 70 år - tillæg på kr. 360). Tillæg for bagage kr. 230. Tillæg for afbestillingsværdi over kr. 30.000
 • Gouda afbestillingsforsikring uden køb af Gouda årsrejseforsikring - 6% af rejsens pris
 • Provinstilslutning med SAS fra kr. 1.300 inkl. skatter og afgifter
 • Drikkevarer og forplejning ud over de i programmet nævnte
 • Byzone-entré til: Mandalay, Bagan, Inlesøen og Yangon
 • Visum til Myanmar kr. 500 (arrangeres af Stjernegaard Rejser)
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører
 • Bådtransport mellem Inle-sø hotellet og havnen
 • Ekspeditionsgebyr på kr. 200 pr. ordre
 • Tillæg for ansvarsrisiko og sikkerhedsfond

Vejret i Myanmar

Myanmar har, som store dele af Asien, 3 sæsoner. Sydvest monsunen præger vejret fra midt maj til sidst i oktober. I denne periode kommer ofte nedbør som hovedsageligt falder om eftermiddagen og aftenen. 

I det centrale Myanmar regner det mest i august og september, mens den tørre periode er fra november til maj. Den køligste periode er fra december til og med januar, hvor man kan opleve nattemperaturer helt ned til frysepunktet i højlandet. Dagstemperaturerne ligger på behagelige 22-25 grader. Derfor anbefaler vi, at I medbringer både sommertøj samt lange bukser og en lun trøje til om aftenen.

 • Bagan
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
25° C 27° C 30° C 30° C 30° C 27° C 26° C 26° C 25° C 25° C 26° C 25° C
13° C 13° C 15° C 18° C 20° C 19° C 18° C 18° C 18° C 17° C 16° C 13° C
0 mm 0 mm 0 mm 0 mm 24 mm 18 mm 18 mm 18 mm 27 mm 18 mm 9 mm 0 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

 • Ngapali
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
23° C 23° C 23° C 25° C 26° C 27° C 26° C 23° C 25° C 26° C 25° C 26° C
10° C 10° C 11° C 15° C 18° C 19° C 18° C 16° C 13° C 14° C 12° C 12° C
0 mm 0 mm 0 mm 0 mm 51 mm 420 mm 291 mm 420 mm 114 mm 30 mm 12 mm 0 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

 • Mandalay
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
29° C 32° C 36° C 38° C 37° C 34° C 34° C 33° C 33° C 32° C 30° C 28° C
13° C 15° C 20° C 24° C 25° C 25° C 25° C 25° C 24° C 23° C 20° C 14° C
4 mm 2 mm 1 mm 38 mm 144 mm 129 mm 78 mm 133 mm 156 mm 185 mm 38 mm 7 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

 • Inlesøen
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
27° C 32° C 36° C 38° C 37° C 31° C 30° C 30° C 31° C 30° C 28° C 28° C
17° C 22° C 27° C 30° C 31° C 28° C 27° C 26° C 26° C 25° C 22° C 21° C
7 mm 6 mm 0 mm 3 mm 135 mm 407 mm 343 mm 300 mm 251 mm 158 mm 73 mm 2 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

 • Yangon
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
32° C 35° C 36° C 37° C 33° C 30° C 30° C 30° C 30° C 32° C 32° C 32° C
18° C 19° C 22° C 24° C 25° C 25° C 24° C 24° C 24° C 24° C 22° C 19° C
5 mm 2 mm 7 mm 15 mm 303 mm 547 mm 559 mm 602 mm 368 mm 206 mm 60 mm 7 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

 • burma_fit katalog forside
  Myanmar - Rejseforslag
  Individuelle rejser, evt. m/ udflugter - 8 sider

Tak for din bestilling

Vi sender dig kataloget/katalogerne indenfor et par hverdage.

Bestil kataloger

Bestil vores specialkataloger i dag, så sender vi det gratis med posten indenfor et par hverdage.

Vælg venligst ét katalog. Du må højst vælge 3 kataloger

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din bestilling af katalog. Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

 • burma - bagan_tempel_08
 • burma - inle lake_befolkning_05
 • burma - bagan_tempel_19
 • burma - burma_befolkning_boern_12
 • burma - burma_befolkning_farmer_07
 • burma - burma_befolkning_kvinde_mad_01
 • burma - burma_munk_05
 • burma - indein_shwe inn thein_pagode_01
 • burma - mandalay_befolkning_kvinde_02
 • burma - mandalay_u bein bridge_06
 • burma - yangon_shwedagon golden pagoda_06
 • burma - inle lake_fisker_17
 • burma - inle lake_hus_07
 • burma - burma_befolkning_04
 • burma - inle lake_fisker_29

Andre spændende rejser

 • Se rejsen

  MYANMAR

  Blandt Myanmars minoriteter

  13 dage fra kr. 20.525

  • Oplevelser blandt minoriteter
  • Vandreture på sletter og langs rismarker 
  • Livet på pæle i Inlesøen
  • Mulighed for 5 nt. strandferie
 • Se rejsen

  VIETNAM

  Vietnams 7 vidundere

  17 dage fra kr. 16.545

  • Oplevelsesspækket rejse
  • Besøg hos minoriteterne i Sapa
  • Lokaltransport med fly og tog
  • Gode, ekstra gode eller deluxe-hoteller