burma - bagan_tempel_24
Myanmar - Rundrejse med dansk rejseleder

Gyldne oplevelser

4,8 (48 Anmeldelser)
16 dage fra 22.990 kr.

Gyldne oplevelser

Det gamle Østen med overflod af oplevelser

At opleve det mytiske land, Myanmar, som har næsten ligeså mange pagoder som varme smil, er en rejse tilbage i tiden, som du aldrig vil glemme.

Næsten ligegyldigt hvor vi færdes, hensættes vi til en svunden tid med oksekærrer på hovedvejen og summende markeder, hvor pyramider af papaya og andre farvestrålende og duftende varer frister. Vandbøfler tager deres tørn i rismarkerne, og "strøm" er for de fleste burmesere stadig noget, der gør det sværere at sejle op ad floden.

Kronragede munke i mørkerøde klæder og nonner klædt i lyserødt ses overalt i gadebilledet med almisseskålen i hånden. Rig som fattig donerer riskorn til dem, for buddhismen er stærk her. Men man donerer ikke for den umiddelbare selvtilfredsstillelse - man gør det, fordi det giver åndelig merit, som skal redde en fra den uendelige reinkarnation.

Vores eventyr begynder i Mandalay og omegn, hvor vi skal gå på verdens længste træbro, se verdens største bog med 1407 sider udhugget i marmor og kigge inden for i verdens ældste og største pagode. Herefter skal vi på en uforglemmelig togtur krydse Gotheikviadukten på vej til Hsipaw, hvor spektakulære vandreture i højlandet venter os. Nogle spektakulære og næsten hemmelige huler med bedekamre venter os ved Monywa, inden vi kører til Bagan-sletten - landets måske største seværdighed med over 2000 templer og pagoder side om side på et område, som er mindre end Amager.

Den tørre slette ved Bagan viger for Inlesøens flydende haver, marker, landsbyer og Intha-fiskerne i deres små både. Disse legendariske fiskere er kendt for deres unikke fiskemetode, der kan gøre selv den mest garvede ballerina misundelig. De balancerer på det ene ben i bådens agterstævn, styrer åren med det andet og har dermed begge hænder fri til at fange fisk i de hjemmebyggede ruser. Her kommer kameraet på overarbejde.

Rejsen slutter i Yangon med bl.a. et aftenbesøg ved Shwedagon - den helligste og måske smukkeste pagode i verden. 

Vi er eksperter i Myanmar og har eget kontor i Mandalay

Vi har gjort os umage for at give jer de allerbedste oplevelser, som Myanmar kan tilbyde. Ruten er sammensat efter mange rejser til landet, og vi har nu etableret eget kontor i Mandalay. Dermed har vi fingeren på pulsen og følger nøje med i den udvikling, som fejer gennem landet lige nu. Visse steder har vi bevidst undladt nogle kendte seværdigheder, som vi anser for at være mindre interessante - til gengæld har vi fundet nogen enestående steder, som på forunderlig vis endnu ikke er beskrevet i guidebøgerne.

Grib chancen nu og oplev det autentiske og uopdagede Myanmar - inden det er for sent! 

Små grupper 12-24 deltagere
Afrejse: København, Billund, Aalborg
Vores gæster siger ...
Eget kontor i Myanmar

Stjernegaard har etableret sig eget kontor i Mandalay, som bemandes af Kasper Stensgaard, som har opbygget et stort netværk i landet og ikke mindst en stor ekspertise i Myanmars historie og kultur. Han er desuden rejseleder på en del af vores rundrejser med dansk rejseleder.

Turen i overblik

By
Nætter
Overnatning

Mandalay 2 nætter i Mandalay
2
Overnatning

Hsipaw 2 nætter i Hsipaw
2
Overnatning
Lily the Home ★★+

Mandalay 1 nætter i Mandalay
1
Overnatning

Monywa 1 nætter i Monywa
1
Overnatning
Win Unity Hotel ★★★

Bagan 3 nætter i Bagan
3
Overnatning

Inle (Nyaung Shwe) 3 nætter i Inle (Nyaung Shwe)
3
Overnatning

Yangon 1 nætter i Yangon
1
Overnatning

Rute og højdepunkter

Dag 1.
Danmark - Mandalay
Vi flyver fra København til Mandalay via et kort stop i Bangkok med Thai Airways.
Dag 2.
Mandalay, Ayeyarwaddy-floden
Sejltur på Ayarwaddyfloden og besøg ved den imponerende tempelklippe Mingun – efterfulgt af en velkomstmiddag.
Dag 3.
Mandalay, Amarapura og U-Bein
Mahamunipagoden. Soon-donation, hvor over hundredvis af munke samler mad doneret af lokalbefolkningen. Golden Palace-klosteret og verdens største bog, hvor siderne er hugget ud i marmor. Besøg i håndværksbutikker med væveri og bladguld. Gåtur på den imponerende teaktræsbro U-Bein.
Dag 4.
Gotheik-viadukten og Hsipaw
Fra Mandalay til Pyin Oo Lwin med tog til bjergbyen Hsipaw. Et af højdepunkterne er Gotheikviadukten, verdens næsthøjeste bro. Ankomst til Hsipaw om eftermiddagen, hvorefter en forfriskning på beværtningen ved floden måske lokker.
Dag 5.
Hsipaw
Spændende vandretur med dygtig lokalguide. Fantastisk natur med strålende farvekontraster, og minoritetslandsbyer, små familieforetagender og munke og nonneklostre. Turen afsluttes med sejlads på Dutawaddyfloden.
Dag 6.
Pyin Oo Lwin, Mandalay
Vi skal tilbage mod Mandalay, og på vejen nyder vi landets største botaniske have. Frokost i Pyin Oo Lwin. Turen tilbage til Mandalay er meget malerisk.
Dag 7.
Mandalay - Monywa
Det rigtige liv i landområderne på vores vej til Monywa. Vi ser den spektakulære Pho Win Taung; en nyopdaget hule, hvor meget få mennesker kommer. Og inden sengetid, hvorfor så ikke tage Monywas spændende natmarked med?
Dag 8.
Monywa – Bagan
Vi ser det overdådige Thanboohya-kompleks og slutter af med de to imponerende buddhastatuer Bodhi Tataung, inden vi kører videre til mytiske Bagan
Dag 9.
Bagan
Bagan er templernes by. Tempelsletten med mere end 2000 velbevarede og smukke templer og pagoder, mange af dem fra det 11. århundrede. Besøg ved det farverige lokale marked og en håndfuld af de vigtigste templer. Hele dagen foregår på cykel.
Dag 10.
Bagan
Marco Polo beskrev Bagan som ”verdens flotteste syn”. Oplev området på cykel – eller måske i hestevogn. Besøg de omkringliggende landsbyer. Solnedgang fra vores private båd. Også mulighed for at tilkøbe en ballontur i solopgangen - en uforglemmelig oplevelse.
Dag 11.
Bagan – Heho – Inlesøen
Fly fra Bagan til Heho. Vi smager på dråberne på landets bedste vingård, inden vi kører til Nyaung Shwe og indlogerer os på vores hyggelige hotel.
Dag 12.
Inlesøen
Dagsudflugt til Inn Thein, det godt gemte kompleks af pagoder og mosbegroede stupaer. Besøg i væveri samt flydende marked, her mærker man kulturen og historien.
Dag 13.
Inlesøen
Vi bevæger os gennem de flydende haver og ser nærmere på de smukke landsbyer på pæle. Besøg ved den hellige Paungdaw-Oo-pagode. Om eftermiddagen arrangerer vi tomandsbåde, hvor vi bliver roet rundt under husene – uden brug af motor. En vidunderlig måde at slutte dagen af på.
Dag 14.
Inlesøen – Yangon
Med fly til Yangon. Introduktion til hovedstaden, tur med Yangons finurlige lokaltog, og betagende farvespil ved solnedgang ved den berømte Shwedagonpagode. Velsmagende afskedsmiddag på god restaurant.
Dag 15.
Yangon
Byrundtur til fods med det indiske kvarter, Chinatown, Sulepagoden, det kendte Strand Hotel, Yangonfloden og Pansadon Street med dens smukke kolonibygninger. Afrejse først på aftenen.
Dag 16.
Ankomst Københavns Lufthavn

Andre spændende rundrejser

Vietnam

Fra nord til syd

Rundrejse med dansk rejseleder
Thailand

På floder gennem Østens mystik

Rundrejse med dansk rejseleder
Costa Rica

Skildpadder, skov og det søde strandliv

Individuel rejse
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.478 anmeldelser)